Siirry sisältöön
Visit Espoo on mukana 100-syytä matkailla Suomessa -kampanjassa

16.6.2020

Visit Espoo on mukana 100-syytä matkailla Suomessa -kampanjassa

Vastuullinen kotimaanmatkailu on tänä vuonna pop!

Visit Espoo on mukana valtakunnallisessa kotimaan matkailua edistävässä 100-syytä matkailla Suomessa yhteiskampanjassa yhdessä alueen yritysten kanssa. Kampanja kokoaa kotimaan matkakohteet yhteen tarjoten inspiraatiota ja vinkkejä siihen, millaisia helmiä koto Suomesta löytyykään. Lähimatkailuvinkit kattavat koko Suomen saaristosta Saimaalle ja Lappiin asti. Vahvasti digitaalisiin kanaviin rakennettu kampanja kokoaa kotimaan matkailuhelmet yhteiselle 100syytä.fi -sivustolle.

Toukokuussa alkanut kampanja jatkuu tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuun loppuun asti, kannustaen suomalaisia tutustumaan ja matkustamaan omassa kotimaassaan myös syksyllä.

Jo neljättä kertaa toteutettava kampanja nousee tänä vuonna erityisen merkitykselliseen rooliin, sillä kotimaanmatkailun odotetaan edistävän Suomen talouden elpymistä koronakriisin keskellä. Näin myös Espoossa, jossa kaikki markkinointi suunnataan nyt kotimaisten ja erityisesti lähialueiden matkailijoiden houkutteluun.

Haaga-Helian ja TAK Oy:n tuoreen tutkimuksen* mukaan 3 miljoonaa suomalaista aikookin matkustaa loppuvuoden aikana, mutta kaksi miljoonaa ei tiedä vielä, minne. Potentiaalia on siis valtavasti. Nyt on meidän matkailun alueorganisaatioiden ja yritysten aika kertoa, mitä kaikkea meillä on tarjolla.

Tee ekoteko ja matkusta tänä vuonna Espooseen

Espoo houkuttelee kotimaisia matkailijoita tänä vuonna 100-syytä kampanjassa yhdessä alueen yritysten kanssa yhteensä 4 syyllä:

Tee ekoteko ja matkusta Espooseen, on Visit Espoon oma syy, jolla haluamme kiinnittää suomalaisten matkailijoiden huomion alueen matkailuyritysten kanssa yhdessä tekemäämme vastuullisuustyöhön matkailun saralla”, kertoo Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo.

”Kovin moni suomalainen matkailija ei varmasti vielä tiedä, että Espoo on yksi Euroopan kestävän kehityksen kärkikaupungeista ja, että espoolaiset matkailualan yritykset ovat olleet vastuullisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään.”

”Tänä vuonna houkuttelemmekin suomalaisia tutustumaan Espooseen vastuullisia valintoja tehden. Espoossa voi oppia esimerkiksi villiyrttien ja kierrätyksen saloja, pulahtaa puhtaaseen metsälampeen ja yöpyä ekologisessa puuteltassa tai päremajassa, jonka ikkunasta voi muuten ruokkia poroja. Tai heittää ongen reppuun ja lähteä julkisilla rantakalaan.”

Matkailua turvallisuus edellä

Turvallisuus on noussut viimeistään koronakriisin myötä myös valokeilaan. Kuluneiden viikkojen aikana Espoon ja lähialueen hotellit, ravintolat, käyntikohteet ja elämyspalveluiden tuottajat ovat käyneet huolella läpi ohjeistuksia ja käytänteitä, joilla taataan palveluiden toteuttaminen turvallisesti alkaneella kesäkaudella.

”Kun palvelut ja turvallisuusasiat ovat kunnossa, on meidän alueorganisaationa helppo viedä viestiä edelleen kiinnostuneille matkailijoille”, kertoo Valo.


100 syytä matkailla Suomessa -kampanja on Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tukema ja Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n koordinoima. Visit Espoo on ollut mukana Suoma ry:n toiminnassa yli 10 vuotta, ja hallituksen jäsen vuodesta 2018.


Lisätietoja:

Miikka Valo
Director, Convention & Tourism
Visit Espoo
043 824 6038
miikka.valo@espoo.fI

Tiina Backman (Suoma ry:n hallituksen jäsen)
Sales & Marketing Manager
Visit Espoo
041 545 5515
tiina.r.backman@espoo.fi

*Tutkimus: Kaksi miljoonaa suomalaista etsii lomakohdetta tälle vuodelle (julkaistu 25.5.2020)

Mediatiedote: 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit lähimatkailuun (julkaistu 18.5.2020)

Visit Espoo - Vastuullisuus