Siirry sisältöön

Vastuullisuus

Vastuullisuus on tärkeää espoolaisille matkailualan toimijoille ja koko kaupungille. Espoo on innovatiivinen kestävän kehityksen toimija. Myös vierailijana voit toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

Nainen kävelee metsässä keräämässä marjoja.

 

ESPOOLAISET MATKAILUYRITYKSET OVAT VASTUULLISUUDEN EDELLÄKÄVIJÖITÄ

Espoolaiset matkailualan yritykset ja tahot ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään. Hyviä esimerkkejä niiden vastuullisuudesta ovat:

ESPOO ON EUROOPAN KESTÄVIN KAUPUNKI

Keväällä 2016 tehdyn kansainvälisen vertailututkimuksen ja vuoden 2017 seurantatutkimuksen mukaan Espoo on Euroopan kestävin kaupunki. Yli 140 kaupungin vertailututkimuksessa tarkasteltiin taloudellisia, sosiokulttuurisia ja ekologisia tekijöitä. Espoon tavoitteena on kestävä tulevaisuus.

Espoo liittyi myös ensimmäisenä kaupunkina Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen. Sen tavoitteena on luonnon kantokyvyn turvaava, hyvinvoiva ja globaalisti vastuullinen Suomi. Espoon kaupunki on sitoutunut olemaan vastuullinen edelläkävijä. Tähän sitoutumukseen kannustetaan kaikki kaupungin toimijoita liittymään. Visit Espoo on lähtenyt mukaan omalla sitoumuksella. Visit Espoo vastaa Espoon kaupungin kansainvälisille tieteellisille kongresseille myönnettyjen vastaanottotilaisuuksien järjestämisestä. Olemme sitouneet tarjoamaan vastaanottotilaisuuksissa paikallisesti tuotettua lähi- ja kasvisruokaa, suosien sesongin vihanneksia, juureksia sekä lähikalaa. Punaisen lihan jätämme tarjoiluista pois. Samalla sitoudumme myös vähentämään ruokahävikkiä. Lue sitoumuksemme sitoumus2050.fi -osoitteesta.

ESPOO ON REILUN KAUPAN KAUPUNKI

Espoo sai Reilun kaupan kaupungin arvonimen keväällä 2009 ensimmäisten kaupunkien joukossa Suomessa. Myös vierailija pääsee nauttimaan Reilun kaupan herkuista espoolaisissa Reiluun kauppaan sitoutuneissa kahviloissa ja ravintoloissa.

VINKKEJÄ VASTUULLISEEN MATKAILUUN JA VIHREÄMPIIN KOKOUKSIIN ESPOOSSA