CARBONWISE -HANKE

Nainen istuu Nuuksiossa lammen rannalla kauniin syksyisessä maisemassa

CarbonWise edistää yritysten hiiliviisautta. Hiiliviisaudella tarkoitetaan energiatehokasta ja elinkaaren huomioonottavaa liiketoimintaa, jolla on mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Hanke kannustaa yrityksiä huomioimaan ilmastonmuutoksen ja hiilijalanjäljen pienentämisen, kädenjäljen ja kompensoinnin sekä laajasti kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut strategiassaan.

Tavoitteet

CarbonWise -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2020-2021. Hankkeen toteuttavat Espoo Marketing Oy, Business Oulu (koordinoija) ja Turun ammattikorkeakoulu. 

Toteutusaika: 1.4.2020-31.12.2021

 

AJANKOHTAISTA

YMPÄRISTÖOHJELMIEN ESITTELYITÄ

CarbonWise -hanke järjestää syksyn aikana matkailualalle suunnattuja ympäristöohjelmien esittelyitä. Valitut ympäristöohjelmat ovat Sustainable Travel Finland (STF)-ohjelman hyväksymiä sertifikaatteja. Infot on suunnattu yrityksille, missä ei ole vielä käytössä ympäristöohjelmaa. Infojen avulla voi nopeasti ja helposti selvittää millaisen prosessin ympäristöohjelma tarjoaa, mitä hyötyä siitä yritykselle on ja mitä ohjelmaan liittyminen maksaa.

Esittelytilaisuudet ovat kaikille avoimia, maksuttomia eivätkä ne sido osallistujia. Esittelyt järjestetään Teams-ohjelman kautta verkossa. Ilmoittautuminen jokaiseen tilaisuuteen linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen saa sähköpostiin vahvistusviestin ja tapahtumaa edeltävänä päivänä linkin Teams-kokoukseen. Mukaan pääsee, vaikkei olekaan Teams-sovellusta asennettuna koneelle. 

Tiistaina 22.9. klo 9-10.00 Ekokompassi -ympäristöohjelman esittely

 Tiistaina 29.9. klo 9-10.15 Green Key -ympäristöohjelman esittely

 Perjantaina 2.10. klo 9-10.15 Green Activities -ympäristöohjelman esittely

 

HANKE HAKEE KOULUTTAJIA HIILIJALANJÄLJEN LASKENTAAN

CarbonWise Espoo tulee hankkimaan kouluttajia opastamaan matkailualan yrityksiä hiilijalanjäljen laskentaan. Kouluttajia tarvitaan a.) verkon kautta toteutettavaan koulutukseen, b.) pienryhmätyöskentelyyn sekä c.) yrityskohtaiseen neuvontaan. Tarjouspyyntö julkaistaan syys-lokakuussa.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, Espoo
Karoliina Korpela
karoliina.korpela@espoo.fi
043 827 3271

CarbonWise logo Espoo  EAKR logo   Vipuvoimaa EUsta logo Uudenmaan liitto logo  6aika logo  Espoo logo