TELTTAILUALUEET ESPOOSSA

Espoossa on paljon erilaisia telttailualueita moniin erilaisiin tarpeisiin. Alueita löytyy aina Nuuksion metsän suojista kallioisiin saariin. Tutustu Espoon alueen telttailualueisiin!

NUUKSIO

Telttailualueet, joissa on tulentekomahdollisuus ja kuivakäymälä

Mustalampi: Kaksi telttailualuetta sijaitsee tekojärvi Mustalammen rannalla, vain puolen kilometrin päässä Haukanpesän toimipisteeltä. Järven erikoisuus ovat järven pinnalla kelluvat turvelautat. Telttailualueet ovat pohjoispuolen kallioiden päällä. Lisäksi alueella on kaksi tulentekopaikkaa ja ulkokäymälä. Lähin vesipiste on Haukanpesän toimipisteellä. 

Haukanholma: Telttailualue sijaitsee Haukkalammen rannalla. Telttailualueen yhteydessä on katettu keittokatos ja tulentekopaikka. Alueella on myös ulkokäymälä. Haukanpesän yhteydessä noin puolen kilometrin päässä telttailualueelta on vesipiste, ulkokäymälä sekä kahvila. Telttailualueen ympäristö on veden äärellä ja maasto on kaunista kangasmetsää kallioineen.

Holma-Saarijärvi: Kaksi telttailualuetta, jotka sijaitsevat Korpinkierros-patikkareitin varrella noin kahden kilometrin patikointimatkan päässä Haukanpesän toimipisteeltä. Toinen sijaitsee saaressa Holma-Saarijärven etelä rannalla, saareen pääsee siltaa pitkin. Telttailualueen varustukseen kuuluu tulentekopaikka, laavu ja ulkokäymälä. Toinen alue sijaitsee järven länsi rannalla ja sen varustukseen kuuluu tulentekopaikka ja ulkokäymälä.

Iso-Holma: Suojaisa Iso-Holma sijaitsee luoteessa noin 2,5 kilometrin päässä Haukanpesän toimipisteeltä, järven itäpuolen niemessä. Järven rannat ovat paikoin jyrkkien kallioiden reunustamat ja puusto on tiheää. Alueella on kaksi tulentekopaikkaa sekä ulkokäymälä.

Saarilampi: Pieni lampi sijaitsee Vihdin alueella Nuuksion länsiosassa. Telttailualue ja tulentekopaikka ovat lammen pohjoispuolella.

Urja: Telttailualue sijaitsee Pohjois-Espoossa Nuuksion järviylängöllä. Järvi on syvä, kirkasvetinen ja jylhärantainen. Telttailualueella on tulentekopaikka.

Vääräjärvi: Järvi sijaitsee Nuuksion pohjoisosassa järviylängöllä. Telttailualue on järven itäpuolella ja siellä on tulentekopaikka sekä kuivakäymälä.

Kattilajärvi: Kattilajärven ulkoilualue sijaitsee ison ja kirkasvetisen Kattilajärven rannalla. Maasto on kallioista ja vaihtelevaa. Nuotiopaikat ja hyvä uimaranta laitureineen tekevät paikasta hyvän telttailukohteen.  

Yli-Takkula: Uuvin eli Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen alueilla saa yöpyä jokamiehenoikeuksilla lyhytaikaisesti. Telttailla saa missä vain, ellei sitä ole erikseen kielletty. Tulenteko Uuvin alueilla on sallittu ainoastaan niille merkityillä paikoilla.

Kolmoislampi: Varattava telttailualue Nuuksion eteläosassa. Varaukset ja lisätiedot Haltiasta sekä Luontoon.fi . 

Telttailualueet, joissa ei ole tulentekomahdollisuutta eikä kuivakäymälää

Valkealampi: Lampi sijaitsee Nuuksion koillisosassa ja telttailualue on lammen itäpuolella.

Pöksynhaara: Lampi, joka sijaitsee Espoon ja Vihdin rajalla Nuuksion koillisosassa. Telttailualue on lammen pohjoispuolella. 

Valkialampi: Pieni lampi sijaitsee Nuuksion kaakkoisosassa Kattilajärven lähellä. 

OITTAA

Leirintäalue on suljettu 2020 kesän.

ESPOON ULKOILUSAARET

Bylandet: Saari sijaitsee Kirkkonummen puolella Porkkalan edustalla. Saarelta löytyy keittokatoksia ja puita, wc, tulentekopaikkoja sekä kiinnityspoijuja ja -lenkkejä veneilijöille.

Gåsgrund: Saaren maasto on tasaista ja vaihtelevaa silokallioista reheviin niittyihin ja kuivaan kangasmetsään, puusto on melko vähäistä. Uimiseen sopivia hiekkarantoja on saaren pohjoisrannalla. Saarelta löytyy keittokatoksia ja puita, wc sekä kiinnityspoijuja ja -lenkkejä veneilijöille. Saarella on myös valvonta ja sinne pääsee kesäisin kätevästi saaristoveneliikenteellä  

Knapperskär: Saari on matalahko silokalliosaari, josta löytyy keittokatos, puut ja wc.

Rövargrundet: Saari on vähäpuustoinen kallioluoto ja siellä on tilaa muutamalle teltalle kerrallaan. Saarelta löytyy tulentekopaikka ja wc.

Rövaren: Saari on pääasiassa kallio- ja kivikkorantainen ja se on suosittu telttailusaari. Saaren metsät ovat pääasiassa kalliomänniköitä sekä mustikka- ja puolukkakankaita. Saarelta löytyy keittokatoksia ja puita, wc, tulentekopaikkoja, kiinnityslenkkejä veneilijöille sekä sinne pääsee kesäisin kätevästi saaristoveneliikenteellä.

Stora Herrö: Saaren rannat ovat enimmäkseen kallioisia, mutta saaren itärannalta löytyy myös hiekkaisia lahdelmia rantaniittyineen, metsät ovat pääosin kalliomännikköjä. Stora Herrössä on yksityisalueita, mutta suurin osa saaren pohjois- ja itärannoista on avointa ulkoilualuetta. Saarelta löytyy vuokrasauna, keittokatoksia ja puita, wc, tulentekopaikkoja, näköalatorni ja kiinnityslenkkejä veneilijöille. Saaressa on valvonta ja sinne pääsee kesäisin kätevästi saaristoveneliikenteellä.

Torra Lövö: Saaren rannikko on kalliota ja louhikkoa sekä silokallioita ja niittyjä. Saarelta löytyy laituri ja keittopaikka, mutta ei kaivoa.

SALMEN ULKOILUALUE

Salmen ulkoilualue sijaitsee Nuuksion pohjoispuolella Vihdin kunnan alueella. Ulkoilualueelta löytyy telttailualue, kolme keittokatosta, kaksi tulentekopaikkaa, käymälöitä, varaussauna, luontopolku, takkatupa, kaksi leikkipaikkaa, ulkoilureittejä, opastetaulut, pysäköintialue sekä suunnistusrastit harraste- tai kilpasuunnistajalle. Lisäksi alueella voi kalastaa merkityillä alueilla.

VÄRANSBYN ULKOILUALUE

Väransbyn ulkoilualue on Kirkkonummen Hirsalassa sijaitseva espoolaisille tarkoitettu telttailu- ja matkailuvaunualue. Kolmen kilometrin pituisella merenranta-alueella on hienoja uimapaikkoja sekä alueella on keittokatoksia ja kaivoja. Alue on avoinna 31.10 asti.

Tutustu muihin Kirkkonummen ja Vihdin telttailualueisiin

Kirkkonummi:

Stora Brändö

Porkkalanniemi

Järvö

Vetokannas

Meiko

Vihti:

Palakoski