Siirry sisältöön

Kuva: HERRÖn kokous- ja juhlatila, Rasmus Karppinen

10 ideaa merellisiin tapahtumiin

Etsitkö kokous-, tapahtuma- tai juhlatilaa ja haluaisit suunnata merelliseen ympäristöön? Suunnitteletko työyhteisösi tyhy- tai virkistyspäivää? Ota suunta Espooseen! Oheisin vinkkilistamme avulla tutustut merenranta- sekä saaristokohteisiimme, jotka tarjoavat palveluita yritysryhmille.

Tiesitkö nämä fatkat merelliestä Espoosta?

1. HERRÖn kokous- ja juhlatila

Puinen saunarakennus meren rannalla. Ikkunasta heijastuu meri ja laskeva aurinko.

Merellisiin elämyksiin erikoistunut Hiiohoi Oy järjestää mieleenpainuvia tapahtumia saaristokohteissa Espoossa, Kirkkonummella ja Helsingissä. Yksi suosituimmista kohteista on idyllinen puuhuvila HERRÖ rantasaunoineen Espoon Suvisaaristossa, Stora Herrön saaressa. HERRÖ sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi. Matka Helsingistä HERRÖseen kestää aluksesta riippuen noin 30–60 minuuttia ja Suvisaariston rannoilta 10–20 minuuttia.

Espoon saaristovene liikennöi Stora Herrööseen, mutta koska niihin ei voi tehdä ryhmä- tai etukäteisvarauksia, suositus on järjestää oma venekyyti ja tässä auttaa HERRÖn väki.

Tietoja HERRÖstä 

herro.fi


2. Vesiurheilukeskus Laguuni - Fiilistakuu ryhmille!

Henkilö wakeboard-laudalla ja vesi roiskuu. Taustalla toimistorakennuksia.

Laguuni on Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa ja mitä mainioin virkistys- tai kesäjuhlan viettopaikka. Kokeilkaa tiimipäivän kunniaksi vaikka wakeboardingia, suppailua, vesitrampoliinia, melontaa tai sähköpyöräilyä - tai näitä kaikkia! Tarjolla on aina asiantuntevaa ohjausta, joten lajit sopivat niin aloittelijoille kun jo lajeja kokeilleille.

Laguunin ryhmäpäivillä on myös Fiilistakuu – jos koet ettei päivä ole hauska, etsitään yhdessä hyvitysratkaisu.

Laguunin palvelut ryhmille

Laguuni ryhmille

 

3. Päiväretki Pentalaan

Punaisia puisia museo rakennuksia rannalla.

Suvisaaristossa sijaitseva Pentalan saari on yksi Espoon luontohelmistä ja suosittu päiväretkikohde. Täällä pääsette tutustumaan asumisen, työnteon, huvilaelämän ja vapaa-ajan vieton historiaan Saaristomuseo Pentalassa. Päiväretkeen kuuluu luonnollisena osana luontoretkeilyä ja lounas tai illallinen saaristossa. 

Museovierailua varten kannattaa varata jokin teemoitetuista opastuksista. Arkea saaressa -toiminnallisella kierroksella mm. testataan yhteistyötaitoja kalastajien töissä, rapsutellaan lampaita sekä otetaan ryhmäpotretti 1900-luvun alun hengessä. 

Noin kahden kilometrin mittainen luontopolku alkaa museoalueelta ja johtaa luonnonkauniille Pentalan järvelle ja Diksandin rannalle. Halukkaiden kannattaakin pakata myös uikkarit mukaan.

Lounaalla tai illallisella suosittelemme suuntaamaan ravintola Pavenin herkkujen äärelle. Menu sisältää reiluja, freesejä makuja ja näitä voi nauttia kauniin paviljongin lisäksi tilavalla terassilla tai omassa veneessä mukaan otettuna.

Museoalueelta löytyy myös kesäkahvila Café Pentala, jossa voi nauttia kevyemmästä purtavasta.

Pentalan palvelut ryhmille

Kuinka pääsemme Pentalaan ja Paveniin?

Pentalaan liikennöi yksi Espoon kaupungin saaristoveneistä ja lisäksi Paven järjestää vesibussikuljetuksen pois Pentalasta joka torstai-ilta viikoilla 26-32. Ravintola Paven järjestää asiakkailleen myös tilauskyytejä meritse esimerkiksi Kauppatorilta, Kaivopuistosta tai Espoon satamista. Ryhmäkoosta riippuen voitte valita vesitaksin, vesibussin, purjeveneen tai RIB-veneen. 

Isommille ryhmille suosittelemmekin omaa tilauskyytiä, sillä kaupungin vesibusseihin ei voi tehdä ryhmävarauksia ja aurinkoisina kesäpäivinä vesibussit täyttyvät nopeasti.

Tutustu myös saaristomuseon vinkkeihin saapumisesta Pentalaan.

paven.fi

Pentalan Saaristomuseo


4. Teemalliset Rib-veneretket saaristoon

Ryhmä ihmisiä rib-veneen kyydissä.

Sea Adventures Finland järjestää teemoitettua retkiä Espoon, Sipoon, Kirkkonummen, Inkoon ja Helsingin saaristossa, jotka toimivat sellaisenaan esimerkiksi tyhypäivän ohjelmaksi, mutta erinomaisesti myös osana kokouspäivää saaristo- tai rantakohteissa.

RIB-veneestä teillä on esteetön 360 asteen näkymä ympäröivään saaristoon, ja safarilla voitte todella kokea olevanne osa saariston luontoa ja tarinoita. Retket kuljettavat teidät mielenkiintoisiin kohteisiin, jonne muutoin olisi vaikea päästä. Voitte valita jonkin valmiista teemarekistä tai pyytää juuri teille räätälöityä kokonaisuutta. 

Retket

Tutustu retkiin Sea Adventuresin sivuilla


5. Royal Linen saaristoristeilyt

Saaristoristeilyalus, jonka kannella ihmisiä istumassa.

Royal Linen m/s Royal Cat vie teidät Matinkylästä, Nokkalan satamasta kohti Suvisaaristoa nauttimaan upeista maisemista, jännittävistä saaristolais­tarinoista, hyvästä seurasta ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. Kyytiin mahtuu jopa yli 100 risteilyvierasta. Opastettujen lounas- ja illallisristeilyjen lisäksi saatavilla on myös tilausristeilyjä yritys- ja muille ryhmille.

RoyalLine.fi - Risteilyt Espoossa


6. Hanaholmen: Kokous- ja tapahtumapaikka kuin helmi!

Hotelli rakennus ilmasta käsin kuvattuna. Rakennusta ympäröi puut ja meri.

Sitähän Hanasaari on, tarjoten monipuoliset ja kirjaimellisesti erityyliset kokoustilavaihtoehdot, oikeasti tilavat hotellihuoneet, tasokkaan ravintolan sekä pohjoismaista taidetta ja designia kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, Espoon saaristoluonnon keskellä.

Kokous-/juhlatilaisuuteesi on helppo yhdistää saaristoristeily tai vauhdikas rib-veneretki suoraan hotellin omasta laiturista. Voitte myös saapua kokoustamaan meriteitse vaikkapa Helsingin Kauppatorilta.

Hanaholmenin palvelut

hanaholmen.fi


7. Radisson BLU Hotel Espoo Rantaraitin varrella

Valkoinen hotellirakennus koivujen ympäröimänä.

Radisson BLU Espoo sijaitsee Otaniemessä, aivan meren rannalla loistavien liikuntamahdollisuuksien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Olennainen osa kokouspäivää täällä on ympäröivän luonnon ja erilaisten aktiviteettien hyödyntäminen. Täysin ilmaista on lähteä pitämään osa kokouksesta, esimerkiksi ryhmätyöosuuden, meren rannassa pitkin Rantaraittia kävellen. Jos taas haluatte ohjattua tekemistä, voisi saunayoga aloittaa tai päättää kokouspäivänne lempeästi ja rentouttavasti. 

Radissonin kapasiteetit pähkinänkuoressa

radisson blu espoo

 

8. Ravintola Lucy in the Sky Keilaniemen kattojen yllä

Lucy in the Sky on kattoravintola ja -baari, joka tarjoilee modernia bistroruokaa uniikilla sijainnilla keilaniemessä. Ravintola sijaitsee ikonisen ccounter Towerin ylimmässä kerroksessa, yli 80 metrin korkeudessa. Koko ravintolaa kiertävät lasiseinät tarjoaa upeat näkymät neljään eri suuntaan. Maisema avautuu niin saaristoon kuin kauempana siintävään Nuuksion kansallispuistoonkin.

Lucy tarjoilee lounasta ja illallista, jonka lisäksi siellä on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia. Koko ravintolaan mahtuu juhlimaan jopa 150 henkeä. Myös toinen lasitetuista terasseista on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.

Tutustu Lucyyn

9. Villa Kotkankallio

Kivinen ja puinen huvilarakennus puiden ympäröimänä.

Villa Kotkankallio on hulppea kivi-/hirsihuvila Porkkalanniemen merellisessä ympäristössä, omalla isolla aidatulla tontilla. Toimivat ja käytännölliset tilat sopivat erinomaisesti useamman päivän ”off-site” -kokousvetäytymisille omassa luonnon rauhassa. Tiloissa on WI-FI, joten hybridikokous pienemmän ryhmän kanssa onnistuu Kotkankalliossa mainiosti.

Kallioisella piha-alueella on grillikatos kotakeittiöineen ja nuotiotulineen. Ruokatarjoilut valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä kauden tuoreista raaka-aineista. Villaisäntä tuo ruokatarjoilut esille sovittuina kellonaikoina. Tiloissa on anniskeluoikeudet ja juomista laskutetaan kulutuksen mukaan.

Kotkankallion merelliset aktiviteetit

Tutustu Villa Kotkankallioon


10. Tapahtumien talo Dipoli

Kokoustalo Dipoli puiden keskellä.

Otaniemessä, Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä sijaitseva legendaarinen Dipoli tarjoaa kuusi eri kokoista tapahtuma- ja kokoustilaa pienistä ryhmistä jopa 1000 hengen seminaareihin ja kansainvälisiin konferensseihin. Iltatilaisuuksissa talon suurimmat salit yhdistettyinä edustaviin aulatiloihin taipuvat myös yli 1000 hengen cocktai-tilaisuuksiin. Monikäyttötalon à la carte -ravintola Metsossa maistuvat lähituottajien kauden parhaista raaka-aineista kootut annokset, monipuoliset lounaat ja ryhmille suunnatut Aalto-menut. 

Kokoukseen tai seminaariin on helppo yhdistää merellisiä elämyksiä sillä merenrantaan on vain 200 metriä! Saaristoveneen Otarannan laituri ja rantahotelli Radissob Blu Espoo ovat myös nurkan takana. Järjestäkää kokouksen päätteeksi vaikka leikkimieliset yleisurheilukisat Otaniemen urheilukentällä merimaisemia ihaillen. 

Tilat pähkinänkuoressa

dipoli-tapahtuma-ja-kokoustilat


Hyödynnä Visit Espoon kokous- ja kongressipalveluja

 Mikäli jäit kaipaamaan jotain lisätietoja, tai haluaisit saada lisää vaihtoehtoja esimerkiksi aktiviteeteista tai merellisistä ravintoloista, autamm sinua mielellämme. Ota yhteyttä kokous- ja kongressitiimimme, jolta saat:

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä