Siirry sisältöön

Kuva: HERRÖn kokous- ja juhlatila, Rasmus Karppinen

Merellisen Espoon kokous- ja juhlatilat sekä aktiviteetti-ideat

Etsitkö kokous-, tapahtuma- tai juhlatilaa ja haluaisit suunnata merelliseen ympäristöön? Suunnitteletko työyhteisösi tyhy- tai virkistyspäivää? Ota suunta Espooseen! Oheisin vinkkilistamme avulla tutustut merenranta- sekä saaristokohteisiimme, jotka tarjoavat palveluita yritysryhmille.

Tiesitkö nämä faktat merellisestä Espoosta?

1. HERRÖn kokous- ja juhlatila

Puinen saunarakennus meren rannalla. Ikkunasta heijastuu meri ja laskeva aurinko.

Merellisiin elämyksiin erikoistunut Hiiohoi Oy järjestää mieleenpainuvia tapahtumia saaristokohteissa Espoossa, Kirkkonummella ja Helsingissä. Yksi suosituimmista kohteista on idyllinen puuhuvila HERRÖ rantasaunoineen Espoon Suvisaaristossa, Stora Herrön saaressa. HERRÖ sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi. Matka Helsingistä HERRÖseen kestää aluksesta riippuen noin 30–60 minuuttia ja Suvisaariston rannoilta 10–20 minuuttia.

Espoon saaristovene liikennöi Stora Herrööseen, mutta koska niihin ei voi tehdä ryhmä- tai etukäteisvarauksia, suositus on järjestää oma venekyyti ja tässä auttaa HERRÖn väki.

Tietoja HERRÖstä 

herro.fi


2. Melomaan Suvisaaristoon Matinkylän rannalta

Natura Vivan Matinkylän melontapisteeltä on helppo lähteä opastetulle melontaretkelle ja ihailemaan Espoon saaristoluontoa. Valittavana on useita reittivaihtoehtoja ja heti Matinkylän rannan edustalla sijaitseekin mm. suosittu ulkoilusaari Vasikkasaari, jonne voi rantautua vaikka evästauolle tai tutustumaan saaren luontoon. Matinkylän rantaan pääset niin metrolla kuin bussilla ja omalle autollekin löytyy parkkipaikka ihan melontapisteen vierestä.

Kahden tunnin melontaretki

Tällä melontaretkellä tutustutaan paikalliseen saaristoluontoon ja ennen kaikkea nautitaan yhdessäolosta ulkona. Melontaretken aluksi opas ottaa teidät vastaan, jonka jälkeen käydään yhdessä läpi tarvittavat melontavarusteet, kajakit, sekä hieman melonnan perustaitoja. Halutessanne retkelle voidaan myös yhdistää evästauko jollakin alueen ulkoilusaarista, tai ryhmällesi voidaan varata ruokailu esimerkiksi läheiseltä Nokkalan majakalta.

Retkellä melotaan rauhallista tahtia ja retki sopiikin kaikille, sillä aikaisempaa melontakokemusta ei vaadita. Käytettävät kajakit ovat tukevia ja helppoja, joten voitte tulla melomaan rennoin mielin! 

Varaa melontaretki

Tutustu Natura Vivan palveluihin

 

3. Ravintola Lucy in the Sky Keilaniemen kattojen yllä

Lucy in the Sky on kattoravintola ja -baari, joka tarjoilee modernia bistroruokaa uniikilla sijainnilla keilaniemessä. Ravintola sijaitsee ikonisen ccounter Towerin ylimmässä kerroksessa, yli 80 metrin korkeudessa. Koko ravintolaa kiertävät lasiseinät tarjoaa upeat näkymät neljään eri suuntaan. Maisema avautuu niin saaristoon kuin kauempana siintävään Nuuksion kansallispuistoonkin.

Lucy tarjoilee lounasta ja illallista, jonka lisäksi siellä on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia. Koko ravintolaan mahtuu juhlimaan jopa 150 henkeä. Myös toinen lasitetuista terasseista on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.

Tutustu Lucyyn


4. Vesiurheilukeskus Laguuni - Fiilistakuu ryhmille!

Henkilö wakeboard-laudalla ja vesi roiskuu. Taustalla toimistorakennuksia.

Laguuni on Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa ja mitä mainioin virkistys- tai kesäjuhlan viettopaikka. Kokeilkaa tiimipäivän kunniaksi vaikka wakeboardingia, suppailua, vesitrampoliinia, melontaa tai sähköpyöräilyä - tai näitä kaikkia! Tarjolla on aina asiantuntevaa ohjausta, joten lajit sopivat niin aloittelijoille kun jo lajeja kokeilleille.

Laguunin ryhmäpäivillä on myös Fiilistakuu – jos koet ettei päivä ole hauska, etsitään yhdessä hyvitysratkaisu.

Laguunin palvelut ryhmille

Laguuni ryhmille

 

5. Päiväretki Pentalaan

Punaisia puisia museo rakennuksia rannalla.

Suvisaaristossa sijaitseva Pentalan saari on yksi Espoon luontohelmistä ja suosittu päiväretkikohde. Täällä pääsette tutustumaan asumisen, työnteon, huvilaelämän ja vapaa-ajan vieton historiaan Saaristomuseo Pentalassa. Päiväretkeen kuuluu luonnollisena osana luontoretkeilyä ja lounas tai illallinen saaristossa. 

Museovierailua varten kannattaa varata jokin teemoitetuista opastuksista. Arkea saaressa -toiminnallisella kierroksella mm. testataan yhteistyötaitoja kalastajien töissä, rapsutellaan lampaita sekä otetaan ryhmäpotretti 1900-luvun alun hengessä. 

Noin kahden kilometrin mittainen luontopolku alkaa museoalueelta ja johtaa luonnonkauniille Pentalan järvelle ja Diksandin rannalle. Halukkaiden kannattaakin pakata myös uikkarit mukaan.

Lounaalla tai illallisella suosittelemme suuntaamaan ravintola Pavenin herkkujen äärelle. Menu sisältää reiluja, freesejä makuja ja näitä voi nauttia kauniin paviljongin lisäksi tilavalla terassilla tai omassa veneessä mukaan otettuna.

Museoalueelta löytyy myös kesäkahvila Café Pentala, jossa voi nauttia kevyemmästä purtavasta.

Pentalan palvelut ryhmille

Kuinka pääsemme Pentalaan ja Paveniin?

Pentalaan liikennöi yksi Espoon kaupungin saaristoveneistä ja lisäksi Paven järjestää vesibussikuljetuksen pois Pentalasta joka torstai-ilta viikoilla 26-32. Ravintola Paven järjestää asiakkailleen myös tilauskyytejä meritse esimerkiksi Kauppatorilta, Kaivopuistosta tai Espoon satamista. Ryhmäkoosta riippuen voitte valita vesitaksin, vesibussin, purjeveneen tai RIB-veneen. 

Isommille ryhmille suosittelemmekin omaa tilauskyytiä, sillä kaupungin vesibusseihin ei voi tehdä ryhmävarauksia ja aurinkoisina kesäpäivinä vesibussit täyttyvät nopeasti.

paven.fi

Pentalan Saaristomuseo


6. Teemalliset Rib-veneretket saaristoon

Ryhmä ihmisiä rib-veneen kyydissä.

Sea Adventures Finland järjestää teemoitettua retkiä Espoon, Sipoon, Kirkkonummen, Inkoon ja Helsingin saaristossa, jotka toimivat sellaisenaan esimerkiksi tyhypäivän ohjelmaksi, mutta erinomaisesti myös osana kokouspäivää saaristo- tai rantakohteissa.

RIB-veneestä teillä on esteetön 360 asteen näkymä ympäröivään saaristoon, ja safarilla voitte todella kokea olevanne osa saariston luontoa ja tarinoita. Retket kuljettavat teidät mielenkiintoisiin kohteisiin, jonne muutoin olisi vaikea päästä. Voitte valita jonkin valmiista teemarekistä tai pyytää juuri teille räätälöityä kokonaisuutta. 

Retket

Tutustu retkiin Sea Adventuresin sivuilla


7. Royal Linen saaristoristeilyt

Saaristoristeilyalus, jonka kannella ihmisiä istumassa.

Royal Linen m/s Royal Cat vie teidät Matinkylästä, Nokkalan satamasta kohti Suvisaaristoa nauttimaan upeista maisemista, jännittävistä saaristolais­tarinoista, hyvästä seurasta ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. Kyytiin mahtuu jopa yli 100 risteilyvierasta. Opastettujen lounas- ja illallisristeilyjen lisäksi saatavilla on myös tilausristeilyjä yritys- ja muille ryhmille.

RoyalLine.fi - Risteilyt Espoossa

8. Hanasaari: Kokous- ja tapahtumapaikka kuin helmi!

Sitähän Hanasaari on, tarjoten monipuoliset ja kirjaimellisesti erityyliset kokoustilavaihtoehdot, oikeasti tilavat hotellihuoneet, tasokkaan ravintolan sekä pohjoismaista taidetta ja designia kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, Espoon saaristoluonnon keskellä.

Kokous-/juhlatilaisuuteesi on helppo yhdistää saaristoristeily tai vauhdikas rib-veneretki suoraan hotellin omasta laiturista. Voitte myös saapua kokoustamaan meriteitse vaikkapa Helsingin Kauppatorilta.

Hanaholmenin palvelut

hanaholmen.fi


9. Radisson BLU Hotel Espoo Rantaraitin varrella

Valkoinen hotellirakennus koivujen ympäröimänä.

Radisson BLU Espoo sijaitsee Otaniemessä, aivan meren rannalla loistavien liikuntamahdollisuuksien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Olennainen osa kokouspäivää täällä on ympäröivän luonnon ja erilaisten aktiviteettien hyödyntäminen. Täysin ilmaista on lähteä pitämään osa kokouksesta, esimerkiksi ryhmätyöosuuden, meren rannassa pitkin Rantaraittia kävellen. Jos taas haluatte ohjattua tekemistä, voisi saunayoga aloittaa tai päättää kokouspäivänne lempeästi ja rentouttavasti. 

Radissonin kapasiteetit pähkinänkuoressa

radisson blu espoo

 

10. Tapahtumien talo Dipoli

Kokoustalo Dipoli puiden keskellä.

Otaniemessä, Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä sijaitseva legendaarinen Dipoli tarjoaa kuusi eri kokoista tapahtuma- ja kokoustilaa pienistä ryhmistä jopa 1000 hengen seminaareihin ja kansainvälisiin konferensseihin. Iltatilaisuuksissa talon suurimmat salit yhdistettyinä edustaviin aulatiloihin taipuvat myös yli 1000 hengen cocktai-tilaisuuksiin. Monikäyttötalon à la carte -ravintola Metsossa maistuvat lähituottajien kauden parhaista raaka-aineista kootut annokset, monipuoliset lounaat ja ryhmille suunnatut Aalto-menut. 

Kokoukseen tai seminaariin on helppo yhdistää merellisiä elämyksiä sillä merenrantaan on vain 200 metriä! Saaristoveneen Otarannan laituri ja rantahotelli Radissob Blu Espoo ovat myös nurkan takana. Järjestäkää kokouksen päätteeksi vaikka leikkimieliset yleisurheilukisat Otaniemen urheilukentällä merimaisemia ihaillen. 

Tilat pähkinänkuoressa

dipoli-tapahtuma-ja-kokoustilat

 

11. Tutustu myös näihin merellisen Kirkkonummen helmiin!

Palsta Kirkkonummi

Palsta Kirkkonummi sijaitsee merenrannalla, vain reilun puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Veikkauksen entiset koulutus- ja edustustilat ovat saaneet uuden ilmeen ja elämän Palstan avattua ovensa tilausryhmille vuonna 2022. 

Palstan Päätalossa voidaan järjestää kokouspäivä 6-25 hengelle, istuva illallinen noin 40 henkilölle ja coctailtilaisuus jopa 60 henkilölle. Majoittuvien vieraiden käytössä ovat Vierastalo Merihöry sekä kahdeksan makuuaittaa, joihin jokaiseen mahtuu 3 henkeä.

Kauniiden sisätilojen ja saunatilojen lisäksi Palstalla on laaja pihapiiri tenniskenttineen, joten kokouspäivään on helppo yhdistää erilaisia aktiviteetteja, esimerkiksi joogaa, kalankäsittelykurssi, tiimihenkeä nostattavia ulkotreejenä tai hemmottelevia saunahoitoja. Tai miltä kuulostaa rauhallinen sup-lautailu tai soutuveneily ja sen jälkeinen rentoutuminen savusaunassa?

Tutustu Palstaan

Kokous- tai tiimipäivä Majvikissa Espoonlahden rannalla

Täyden palvelun kokoushotelli Espoonlahden rannalla, Kirkkonummella tuo tapahtumiin takuulla merellistä tunnelmaa. Majvikissa on 20 erikokoista kokous- ja luentosalia sekä lisäksi ryhmätyötiloja, joista muun muassa Artturi ja Emma aivan rannan tuntumassa. Sijainti luonnon keskellä, meren rannalla antaakin hyvät mahdollisuudet myös erilaisiin ulkotapahtumiin ja aktiviteetteihin. Tyky- ja tyhypäivät, henkilökunnan kesäpäivät yms. onnistuvat hyvin isoillekin ryhmille ison piha-alueen vuoksi.

Majvikissa voi kokoustaa ja juhlia myös upeassa Jugendlinnassa ylhäällä mäellä. Slaavilainen ilta, teemaan kuuluvalla ohjelmalla, vie suoraan 60 vuotta taaksepäin Porkkalan vuokra-aikaan. 

Majvikissa on 106 hotellihuonetta, majoitustilaa yhteensä n. 200 yöpyjälle. Huoneet sijaitsevat päärakennuksessa, ranta-alueella ja jugendlinnassa. Kesän 2023 aikana valmistuu myös täysin uusittu spa- ja saunaosasto!

Tutustu Majvikiin

 

Villa Kotkankallio

Kivinen ja puinen huvilarakennus puiden ympäröimänä.

Villa Kotkankallio on hulppea kivi-/hirsihuvila Porkkalanniemen merellisessä ympäristössä, omalla isolla aidatulla tontilla. Toimivat ja käytännölliset tilat sopivat erinomaisesti useamman päivän ”off-site” -kokousvetäytymisille omassa luonnon rauhassa. Tiloissa on WI-FI, joten hybridikokous pienemmän ryhmän kanssa onnistuu Kotkankalliossa mainiosti.

Kallioisella piha-alueella on grillikatos kotakeittiöineen ja nuotiotulineen. Ruokatarjoilut valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä kauden tuoreista raaka-aineista. Villaisäntä tuo ruokatarjoilut esille sovittuina kellonaikoina. Tiloissa on anniskeluoikeudet ja juomista laskutetaan kulutuksen mukaan.

Kotkankallion merelliset aktiviteetit

Tutustu Villa Kotkankallioon


Hyödynnä Visit Espoon kokous- ja kongressipalveluja

 Mikäli jäit kaipaamaan jotain lisätietoja, tai haluaisit saada lisää vaihtoehtoja esimerkiksi aktiviteeteista tai merellisistä ravintoloista, autamme sinua mielellämme. Ota yhteyttä kokous- ja kongressitiimimme, jolta saat:

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä