Siirry sisältöön

Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA ON MUSEO VAIKUTTAVALLE TAITEELLE JA UUSILLE KOKEMUKSILLE

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen keskeisimmistä taidemuseoista. Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä sijaitsevan EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin.

Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

EMMAn entiseen painosaliin rakennetuista 5000 neliön näyttelytiloista puolet täyttää jatkuvasti esillä oleva Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Toisella puolella vaihtuvat kotimaiset ja kansainväliset taidenäyttelyt. EMMAn perustana on kaksi taidekokoelmaa; EMMAn oma, entinen Espoon kaupungin kokoelma sekä Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Lisäksi EMMAlla on useita muita lahjoitus- ja talletuskokoelmia.

Palvelut

EMMA tarjoaa ryhmille opastuksia näyttelyihin sekä taidepajoja kaikenikäisille. EMMAssa voi järjestää esimerkiksi lasten synttärit. EMMAssa on jatkuvasti erilaisia tapahtumia näyttelysisällöistä kumpuavista EMMA Talkseista Lasten Museofestareihin ja design-aiheisiin tapahtumiin. Tutustu EMMAn koko tapahtumatarjontaan täältä.

Lasten kanssa museoon

Taide on elämys, joka yhdistää yli sukupolvien ja EMMA on kaikenlaisten perheiden museo. Lapset ovat museolle tärkeitä vieraita, joten ohjelmistossa on huomioitu perheiden palvelut. Alle 18-vuotiaat (ja yli 70-vuotiaat) pääsevät aina ilmaiseksi museoon, lisäksi museolla on kaikille ilmainen ilta joka perjantai klo 17 alkaen.

EMMAn näyttelytilassa on lapsille vihjeitä taiteen kokemiseen. Museossa on aina oppaita paikalla vieraita varten. Heiltä voi aina kysyä neuvoa ajankohtaiseen ohjelmaan ja lasten kanssa museossa vierailemiseen ja heille suunniteltuun toimintaan liittyen.

Kokous- ja juhlatilat

EMMA tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille yritys- ja yksityistilaisuuksille. Voit unohtaa neukkarin ahtaat tilat ja nauttia taiteen värittämästä maisemasta ympärilläsi. Voit varata kahdesta varattavasta tilasta tilaisuuteesi sopivan:

AITIO - Tilaisuutesi taiteen keskellä: Aitio on näyttävä seminaari- ja juhlatila EMMAn näyttelyiden läheisyydessä. Tila soveltuu erinomaisesti suurempienkin seminaarien, lehdistö- ja cocktailtilaisuuksien pitopaikaksi. Tilassa on helppokäyttöistä huipputason tekniikkaa ja tunnelmanluojana pysäyttävä Tapio Wirkkalan suurikokoinen puuvaneriveistos Ultima Thule. Henkilömäärä: 100-150 istuen, 230 seisten.

PALETTI - tila luovuudelle: Paletti on erinomainen tila inspiroiville kokouksille ja workshopeille. Tilan suurikokoisista ikkunoista voi ihailla Tapiolalaista metsämaisemaa sekä 60-luvun kuuluisaa Futuro-taloa. Henkilömäärä: 50 istuen, 80 seisten. 

EMMA PROn jäsenille tilavuokrat -30%. Lue lisää EMMAn yritysklubista EMMA PROsta.

EMMA Shop

Näyttelykeskus WeeGeen alakerrassa toimii EMMA Shop, jonka valikoimassa on EMMAn näyttelysisällöistä kumpuavia tuotteita kuten taidejulkaisuja, sisustustavaraa ja Tapio Wirkkalan suunnittelemia design-esineitä valaisimista astioihin. 

Tutustu valikoimaan EMMA Shopin verkkokaupassa.

Aukioloajat

ma suljettu
ti 11-17
ke-pe 11-19
la-su 11-17
Joka kuukauden 1. perjantaina pidennetty aukiolo 11–21
Ilmaisilta joka perjantai alkaen klo 17.