Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA ON MUSEO VAIKUTTAVALLE TAITEELLE JA UUSILLE KOKEMUKSILLE

EMMA on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten ja tilallisten elämysten taidemuseo.

Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä sijaitseva EMMA esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernismia, nykytaidetta ja designia. EMMAssa on vuosittain esillä kahdeksasta kymmeneen näyttelyä sekä laaja ja monipuolinen tapahtumatarjonta.

Yleisölähtöiset näyttelymme perustuvat korkeatasoisiin ja monimuotoisiin sisältöihin sekä modernin taiteen, designin ja nykytaiteen väliseen vuoropuheluun. Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyssä on jatkuvasti esillä uusinta suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelma on esillä katseluvarastossa, jossa modernin muotoilun klassikoihin voi tutustua omaehtoisesti tutkien ja uutta löytäen. Designkokoelma Collection Kakkonen avautuu yleisölle marraskuussa 2022. Kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä, lasiin ja keramiikkataiteeseen keskittyvä Collection Kakkonen esittelee suomalaista muotoilua modernismista nykypäivään. Lisäksi kasvavat kokoelmamme levittäytyvät kaupungille ihmisten iloksi. Taidetta voi nähdä Espoossa mm. metroasemilla, kouluissa ja sairaaloissa.

EMMA on Suomen suurin taidemuseo; näyttelypinta-alaa on yli 5500 m2. Museo sijaitsee entisessä Weilin & Göösin painotalossa, jonka suunnitteli arkkitehti, professori Aarno Ruusuvuori (1925–1992). Rakennus on 60-lukulaisen betoniarkkitehtuurin merkkiteos ja maamerkki, joka on mäntymetsineen ja avarine nurmineen kuuluisa esimerkki suomalaisesta 1960-luvun modernista puutarhakaupunki-ideologiasta.

Palvelut

EMMA tarjoaa luovaa tekemistä kaiken ikäisille. Voit osallistua taidepajoihin, yleisöopastuksille, puheenvuoroihin ja tavata taiteilijoita sekä asiantuntijoita. Vuosittaiset tapahtumapäivät ovat täynnä ohjelmaa mm. lapsiperheille sekä taiteesta ja designista kiinnostuneille.

Yleisöopastuksien lisäksi opastettuja kierroksia EMMAn näyttelyihin voi varata omalle ryhmälle ja EMMAssa voi järjestää esimerkiksi lasten synttärit. Lue lisää varattavista opastuksista ja taidepajoista.

Samalla museolipulla pääsee EMMAn lisäksi Futuro-taloon sekä Näyttelykeskus WeeGeen muihin museoihin. WeeGeen ravintolassa voit kahvitella, lounastaa ja nautiskella iltaisin viinilasillisella.

Lasten kanssa museoon

Taide on elämys, joka yhdistää yli sukupolvien ja EMMA on kaikenlaisten perheiden museo! Lapset ovat meille tärkeitä vieraita, joten huomioimme ohjelmistossamme perheiden palvelut. Alle 18-vuotiaat (ja yli 70-vuotiaat) pääsevät aina ilmaiseksi museoon, lisäksi aikuisille on vapaa pääsy joka perjantai klo 17 alkaen.

EMMAn näyttelyt suunnitellaan niin, että siellä on paikkoja, joissa voi tehdä ja kokeilla yhdessä. Kysy niistä henkilökunnalta tullessasi museoon. WeeGeellä järjestetään vuosittain erityisesti lapsiperheille suunnattuja tapahtumia kuten Lasten museofestarit ja Espoo-päivä.

Kokous- ja juhlatilat

EMMA tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille yritys- ja yksityistilaisuuksille. Voit unohtaa neukkarin ahtaat tilat ja nauttia taiteen värittämästä maisemasta ympärilläsi.

EMMAn Aitio on taiteen ja näyttelyiden keskellä oleva tila, jossa järjestät mm. luentoja, seminaareja, cocktail-tilaisuuksia ja juhlia. Avoin, muunneltavissa oleva tila on varusteltu huippulaatuisella esitystekniikalla ja tunnelmanluojana pysäyttävä Tapio Wirkkalan suurikokoinen puuvaneriveistos Ultima Thule.

EMMA Shop

WeeGeen ensimmäisessä kerroksessa sijaisevasta EMMA Shopista löydät laajan valikoiman tuotteita monen ikäisille muotoilun ja taiteen ystäville. Kattavan taidekirjallisuuden, laadukkaiden ja ainutlaatuisten korujen sekä sisustustuotteiden lisäksi löydät meiltä uniikkeja lahjoja ja tuliaisia kaikenikäisille.

Tervetuloa ostoksille! Myymälän aukioloajat löydät täältä, verkkokauppa palvelee 24/7.

Aukioloajat

ma suljettu
ti 11-17
ke-pe 11-19
la-su 11-17
Joka kuukauden 1. perjantaina pidennetty aukiolo 11–21
Ilmaisilta joka perjantai alkaen klo 17.

Ympäristösertifikaatit

Valitsemalla ympäristösertifioidun palveluntarjoajan, valitset vastuullisesti.