Siirry sisältöön

Nuuksio

Haltia Lake Lodge

Luonto- ja elämyshotelli Nuuksiossa

Good life. Nothing else.

Vietä kanssamme virkistävä loma luonnon helmassa.

Koe hyvän elämän ainekset lintukodossa: luonto, aktiviteetit sekä korkeatasoinen ja elämyksellinen majoitus. Haltia Lake Lodge on Nuuksion upean kansallispuiston sydämessä, Suomen luontokeskus Haltian vieressä sijaitseva luontohotelli, jossa voit elää kuin lintu pesässään. Irti hälystä ja turhuuksista, lumoavan vuonomaisen Pitkäjärven läheisyydessä – kuitenkin vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Majoituksen lisäksi järjestämme täydellisiä luontoelämyksiä, jotta vierailusi olisi inspiroiva ja virkistävä. Kaikki toimintamme rakentuu vakaasti luonnonsuojelun, kestävän kehityksen ja paikallisuuden periaatteille. Muinaissuomalaisessa mytologiassa maan haltia – eli luonto - on elämän suojelushaltija. Tervetuloa kohtaamaan oma haltiasi!  

Majoitu pesässä

Onnistuneen ja virkistävän luontoloman perusedellytyksenä on riittävä lepo. Huoneiden suunnittelussa kaikki tähtää siihen, että olet aamulla kunnolla latautunut päivän luontoelämyksiä varten. Kompaktit huoneemme on nimetty ja sisustettu linnunpesäteemalla, ja huoneissa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään turhaa. Sisustus on tyylikkään minimalistinen, ja se yhdistelee suomalaista designiä ja Kierrätyskeskuksen kanssa yhteistyössä ideoituja kalusteita. Materiaalit ovat luonnonmukaisia ja kotimaisia. Käperry nukkumaan Unikulman laadukkaseen vuoteeseen pienellä hiilijalanjäljellä omaan pesään Nuuksion haltioiden suojelukseen – hyviä unia!

Meillä mahdollistetaan myös tarvittaessa digipaasto. Televisio ei mielestämme kuulu tänne, mutta loungessa voit uppoutua upeiden luontoelokuvien tunnelmiin vaikkapa marjaisan smoothien, laadukkaan viinin tai paikallisten pienpanimotuotteiden kanssa. 

Kaikkiin majoitushintoihimme sisältyy raikas ja lähiruokaisa aamiainen, sauna sekä wi-fi.

Hotellissa on yhteensä:

  • 16 kpl Lodge Twin -huoeita (16m2): Näkymä Pitkäjärvelle, 2 vuodetta (80 x 200 cm), 1–2 henkilölle, ranskalainen parveke / pieni parveke
  • 4 kpl Lodge Queen -huoneita (15m2): Näkymä tarunhohtoiselle Pitkäjärvelle, 1 vuode (140 x 200 cm), 1–2 henkilölle, pieni parveke

Elämyksiä Nuuksiossa

Muinaissuomalaisessa mytologiassa maan haltia – eli luonto - on elämän suojelushaltija. Tervetuloa kohtaamaan oma haltiasi Nuuksion vaikuttavalla järviylängöllä. Koe puhdas ja kiireetön luonto kaikilla aisteillasi. Tästä Suomen kansallisaarteissa on kyse – valtavan monimuotoisen metsän siimeksessä, kymmenien järvien ja lampien lomassa voit tehdä matkaa omaan tahtiisi – jalan, pyöräillen, hiihtäen tai vesiteitse. Tiesitkö, että muinaisespoolaisen taiteilijan luoma hirvi-kalliomaalaus sijaitsee vain 4 km päässä rannastamme Pitkäjärvellä?

Heittäydy täysin vapaaksi omista arjen kahleistasi, ja lähde kanssamme opastetun luontoelämyksen pyörteisiin!

Kattavat retkeilyverkostot on merkitty hyvin maastoon, joten retkeily omatoimisesti onnistuu hyvin. Myös hotellin välittömässä läheisyydessä on valtavasti mielekästä tekemistä ja koettavaa, mikäli haluat vain olla tai et pysty liikkumaan paljoa. Me pidämme huolta, että vierailusi on unohtumaton ja syvästi virkistävä.

Sauna

Saunan haltia, eli saunatonttu kutsuu hotellivieraamme aamun sarastaessa tai inspiroivan luonnossa vietetyn päivän päätteeksi saunomaan. Hotellin sauna sisältyy majoituksen hintaan.

Forest Lounge & Bar

Forest Lounge & Bari:ssa voit uppoutua upeiden luontoelokuvien tunnelmiin vaikkapa marjaisan smoothien, laadukkaan viinin, Kyrö Distilleryn signature-drinkin tai paikallisten pienpanimotuotteiden kanssa. 

Tarjolla myös pientä purtavaa, suolaisia ja makeita hiukopaloja ja retkisnacksejä. Forest Lounge & Bar toimii myös  olohuoneena ja lekottelupaikkana – kirjastossamme on myynnissä korkealaatuisia luontoteoksia ja voit myös lainata tai lahjoittaa sinne lukemista.

Kokouselämys järviylängolla

Irtiotto hälystä ja turhuuksista – vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Nuuksion alueen ensimmäinen todistettu nimi oli NOOX, jota nykyään kantaa hotellimme Noox kokoustila. Meillä löydät yrityksesi todellisen luonnon Nuuksion järviylängön maisemissa, metsänhaltioiden suojeluksessa.  Noox kokoustila on 15-20 henkilölle. Kokoustilassa on korkealaatuinen näyttö, valkotaulu/fläppitaulu, wi-fi ja muistiinpanovälineet. 

Mikäli tarvitset suurempaa kokoustilaa, tutustu naapurissa sijaitsevan Suomen luontokeskus Haltian kokoustiloihin ja varaa yöpyvään kokoukseen majoitus meiltä!

Design shop

Ota pala Nuuksiota mukaasi! Design Shopissamme on myynnissä ekologisesti ja eettisesti tuotettuja matkamuistoja ja käyttöesineitä, joita ostamalla tuet paikallisia pienyrittäjiä. Kaikkea luonnonmukaisista tekstiileistä, puisiin design-kelloihin ja pienpanimotuotteisiin. Tuotteisiin voit tutustua NOOX Loungessa, käytävillä tai vaikkapa pihalla. 

Voit tutkia, kokeilla ja ihastua tuotteisiin vierailusi aikana ja ostaa kotiin viemisiksi tai lahjaksi upeita, luonnonläheisiä pakkauksia. Myymme valikoitujen yhteistyökumppaneiden tuotteita, mm. Haglöfsin tekstiilejä, S.U.F Helsinki -kelloja, Mettä-yrttituotteita, Kierrätyskeskuksen Plan B-tuotteita, VAI-KØ pipoja ja muita tekstiilejä. Voimme myös lähettää tuotteet perille puolestasi.

Kaikki edustamamme merkit ovat erittäin ympäristötietoisia ja työskentelevät aktiivisesti oman luontosuhteensa parantamiseksi entisestään. Hotellin konseptiin kuuluu olennaisena osana myös käytössä ja esillä olevien tuotteiden myynti (mm. valaisimet ja tekstiilit). 

Kestävää matkailua

Matkailulla on valtava vaikutus luontoon, ilmastoon, kulttuuriin ja talouteen – niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Matkailutoiminta on valitettavan usein kestämättömällä pohjalla, aiheuttaen enemmän haittaa kuin hyötyä. Me haluamme olla osa kaivattua muutosta.

Haltia Lake Lodge on sitoutunut toimimaan kestävän matkailun malliesimerkkinä. Käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa, ja hyödytämme suurta kirjoa paikallisia pientoimijoita. Kierrätämme kaiken, rakennamme kiertotalouden periaatteiden mukaisesti ja tähtäämme hiilineutraalisuuteen vuoden 2023 aikana. Majoittumalla autat tekemään positiivisen vaikutuksen!