Siirry sisältöön

Tapiola, Otaniemi - Keilaniemi, Meri ja saaristo, Matinkylä-Olari

Metroretket

Elämyksellisiä kävelyretkiä metroradan varrella Espoossa ja Helsingissä.

Ympäristöystävällisiä lähiretkiä

Tule retkeilemään paikallisen oppaan kanssa, joka vie sinut tai ryhmäsi nopeasti keskelle kaupunkiluontoa. Retkille lähdetään aina joltakin metroasemalta. Voit siis yhdistää matkaasi tuttujen nähtävyyksien lisäksi tuntemattomampia kohteita pääkaupunkiseudulla. Metroretkillä saat kokea, miten upeita luonto- ja kulttuurielämyksiä Suomen kaksi suurinta kaupunkia tarjoaa aivan metroradan varrella. Lisäksi kuulet tarinoita eri kaupunginosien historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Retkikohteet

Metroretkien kohteet sijaitsevat metroradan varrella itäisestä Helsingistä läntiseen Espooseen. Retket alkavat heti metroasemalta, mutta osa kohteista vaatii kävelymatkan lähiluontoon. Valmiiden retkien lisäksi räätälöimme kohteita ja teemoja asiakkaiden toiveiden mukaan. Jos haluat esimerkiksi käydä pikaisesti tutustumassa entis- ja nykyajan helsinkiläisten “kesämökkeilyyn”, niin varaa retki Helsingin Kivinokkaan. Metromatka Helsingin Rautatieasemalta Herttoniemen metroasemalla kestää 10 minuuttia, josta kävelymatka Kivinokkaan on n. 2 kilometriä. Jos haluat tutustua uuden Länsimetron kauniisiin asemiin, varaa retki vaikkapa Koivusaareen tai Keilaniemeen. Kun sinulla on reilusti aikaa, tule mukaan pidemmälle retkelle.Tarjolla on myös yhdistettyjä kulttuuri- ja kaupunkiluontoretkiä. Lue lisää retkikohteista täältä.

Liikkuminen ja esteettömyys

 

Retkillä liikutaan kävellen niin pyöräteillä, jalkakäytävillä kuin metsäpoluilla. Valitse jalkaasi hyvät kävelykengät, joilla jaksat kävellä erilaisissa maastoissa pidempiäkin matkoja. Pukeudu sään mukaan, mutta muuten vaatetuksella ei ole merkitystä. Helsingissä ja Espoossa tuulee usein etenkin merenrannoilla, joten se on hyvä ottaa huomioon pukeutumisessa. Myös juomista ja pientä välipalaa voi varata mukaan. Joillakin retkillä voimme käydä myös paikallisissa kahviloissa.

Suurin osa kohteista on esteettömiä, kuten metroasematkin. Varmista meiltä kuitenkin aina etukäteen, että retki sopii juuri sinulle. Sama koskee myös retkiä, joihin osallistuu lapsia. Suunnittelemme mielellämme juuri sinulle sopivan retken. Valmiiden retkien kesto on n. 2-3 tuntia.

Tutustu yritykseen ja kestävän matkailun suunnitelmaamme tästä.

Tervetuloa ympäristöystävällisille retkille!