Siirry sisältöön

Nuuksio

Nuuksion poropuisto & White Reindeer -kota

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa. Tule syöttämään poroja ja nauti herkullinen päivällinen kodan nuotiotulilla.

Perheyritys SMA Group on toiminut Nuuksiossa jo vuodesta 1994 lähtien, järjestäen kokous- ja ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Tiloissa on aina vain yksi asiakasryhmä kerrallaan, joten oma rauha luonnon helmassa on taattu. Ruoka valmistetaan paikan päällä omasta keittiöstä puhtaita raaka-aineita kunnioittaen. Yritys tarjoaa elämyksiä ja eksotiikkaa kokouksen lomaan ja virkistäytymiseen ammattitaitoisten oppaiden johdolla.

SMA Group on Metsähallituksen ja Suomen luontokeskus Haltian yhteistyöyrittäjä, ja toiminnassaan tukee Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteita.

NUUKSION POROPUISTO 

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Nuuksion poropuistossa ja tule tutustumaan suloisiin sarvipäihin. Kesyt porot ahmivat jäkälää suoraan kädestä. Vietä ikimuistoinen hetki porojen seurassa ja nauti nokipannukahvit, lounas tai kolmen ruokalajin illallinen tunnelmallisen White Reindeer -kodan nuotiotulilla. Matkamuistoja löytyy pienestä puodista. Poropuistossa käyntiin voi yhdistää ohjatun patikkaretken Haltiasta metsäpolkuja pitkin. Pienryhmille järjestetään porovaelluksia lähimaastossa. tutustu myös koululaisryhmille suunnattuun räätälöityyn ohjelmaan.

Ohjelmat poropuistossa

  • Yksityisvierailut
  • Porovaellus Nuuksion kansallispuistossa
  • Porojen ruokinta porojen hoitajan kanssa
  • Vaellus Haltiasta poropuistoon
  • Koululaisryhmät

Tutustu ohjelmiin

WHITE REINDEER -KOTARAVINTOLA

Poropuiston tunnelmallisessa Lapin kodassa voit nauttia nokipannukahvin korvapuustin kera, lounaan tai kolmen ruokalajin illallisen nuotiotulen loisteessa. Kesyjä porojamme voi syöttää kodan metsäterassilta käsin.

Kodalle mahtuu noin 35 henkilöä kerralla ruokailemaan, kahvitukset onnistuvat isommallekin joukolle ja myös metsäterassi on käytettävissä. Kodassa on anniskeluoikeudet. 

Kota toimii myös oivana kokouspaikkana esimerkiksi ideointipalavereihin sekä muun muassa pienimuotoisten luontohäiden, syntymäpäivien ja ristiäisjuhlien pitopaikkana. Kota on auki ryhmille tilauksesta. Poropuiston aukioloaikoina pääsymaksuun sisältyy jäkälän lisäksi nokipannukahvi ja pulla.

YÖ PÄREMAJASSA

Vietä yö ainutlaatuisessa päremajassa poropuistossa. Voit syöttää poroja suoraan ikkunasta käsin. Käsintehdyt päremajat on valmistettu ekologisesti luonnon materiaaleista. Muotoilu on yhdistelmä vuosia vanhaa teknologiaa ja tämän päivän käsityötä. Ulkopinta on tehty kuusipäreistä ja haapaa on käytetty sisätiloissa, yhteensä yli 2500 pärettä. 2-hengen majoitusmahdollisuus kahdessa päremajassa.

SIJAINTI JA KULKUYHTEYDET

Osoite: Nuuksiontie 83, Espoo. Helsingin keskustasta noin 30 km, autolla noin 30 minuuttia. Matkaa Suomen luontokeskus Haltiasta on 1,1 km.

Ajo-ohje: Turun moottoritieltä (tie no 1) Nupurin liittymästä Nupurintielle (tie no 110, vanha Turuntie) ja Nupurin kohdalta pohjoiseen (Nuuksio, Solvalla) Brobackantielle. Brobackantie vaihtuu Nuuksiontieksi. Aja noin 10 km (Haltian ohi) ja käänny heti suojatien jälkeen oikealle: Karhunpesä.

Julkinen kulkuyhteys: Lähijunat U, L, E Helsinki-Espoon keskus (Kirkkonummen suunta) + bussi no 245 (A/K), laituri 32, Espoon keskus – Nuuksio. Kaksi pysäkkiä Haltiasta eteenpäin, pysäkki ”Punjonsuo”, lyhyt kävely eteenpäin, heti suojatien jälkeen oikealle. Tien haarassa kyltti Karhunpesä ja poropuiston mainos.

AUKIOLOAJAT

Tarkistathan poropuiston aukioloajat poropuiston kotisivuilta. Yleisinä aukiolopäivinä ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Liput joko paikan päältä tai verkkokaupastamme.

Yksityisvaraukset ryhmille, tiedustelut sähköpostitse: info@NuuksioReindeerPark.fi