Siirry sisältöön

Nuuksio

Sorlammen luontopolku

Metsäinen luontopolku – täynnä kiehtovia kallioita ja purolaaksoja sekä hiidenkirnujen ja luolan saloja.

Eteläisen Nuuksion metsissä kulkee noin 5 km pitkä luontopolku, jonka tuntumassa on hiidenkirnuja ja luolamainen muodostuma. Sorlammen luontopolku kiertää pääosin luonnonsuojelualueella vaihtelevassa metsämaastossa. Matka taittuu noin 1,5–2 tunnissa. Jyrkät kalliot, niiden väliset purolaaksot ja aarnimainen havumetsä on alueen tunnusmerkkejä. Reitin varrella on useita kiehtovia geologisia kohteita, kuten Sorlammen hiidenkirnut ja Hiidenpesän luola. Polku kulkee Lajalammen purolaakson kautta Sorlammelle, kulkien Sorlammen ruhjelaaksoa pitkin etelään ja kääntyen sieltä takaisin kohti lähtöpaikkaa.

Luontopolulle pääsee kävellen Nuuksion ulkoilumajan parkkipaikalta Brobackasta, minne myös autot tulee jättää. Google Mapsista löytyy myös suoraan opastus luontopolun pienelle parkkipaikalle, ja sieltä johtaa noin sadan metrin mittainen polku varsinaiselle luontopolkureitille.

Polun varrella on viisi opastaulua. Sorlammen keittokatoksella voi pysähtyä syömään eväitä ja paistamaan makkaraa. Polulla on paikoin kivikkoa, puiden juuria sekä pitkospuita, joten polku ei ole helppokulkuinen. Polkua ylläpitää Espoon liikuntapalvelut.