Nuuksio

Suomen luontokeskus Haltia

Haltia on Nuuksiossa sijaitseva elämyksellinen näyttely- ja tapahtumakeskus, joka tarjoaa modernit kokoustilat ja oheisohjelman. Ravintola ja myymälä.

Haltia on puurakenteinen näyttely- ja tapahtumakeskus Nuuksion kansallispuiston kainalossa vain 40 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Ekologisen luontokeskuksen näyttely esittelee kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Luontokeskuksesta on helppo lähteä retkelle lähiluontoon tai Nuuksion kansallispuistoon. Etukäteisvarauksella on mahdollista varata opastus näyttelyyn, Haltian arkkitehtuuriin, ekoteknologiaan tai luontoon ammattitaitoisen eräoppaan johdolla.

Haltian yhteistyöyrittäjät tarjoavat retkiä, joilla Nuuksion kansallispuistossa voi talvella esimerkiksi seikkailla poroajelulla, kesällä meloa, rauhoittua metsässä, bongata lintuja tai kerätä sieniä ja marjoja.

Haltian auditorio tarjoaa tilat 200 henkilön tilaisuuksille ja yksityistilaisuuksia varten on Haltian koko rakennus vuokrattavissa aukioloaikojen ulkopuolella jopa 500 henkilön tilaisuuksiin. Haltian saunakabinetissa ja järvinäköalallisissa kokoustiloissa järjestyvät toimivat kokoukset.

Haltian ravintola tarjoilee päivittäin buffet-lounasta ja kesällä lounaan voi nauttia terassilla nauttien upeasta järvinäköalasta. Ravintolasta saat mukaan myös retkieväät luontoretkelle. Luontomyymälä täydentää Haltian palveluita tarjoamalla ekologisia tuotteita.

 

Haltian toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut, joka suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat. Luonnonsuojelualueet ovat tärkein työkalu luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Luontopalvelut vastaa myös useiden merkittävien uhanalaisten lajien kuten saimaannorpan ja maakotkan suojelusta.

 

Yhteystiedot

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo
haltia@metsa.fi
+358 (0)40 163 6200

http://www.haltia.com

Aukioloajat

TALVIKAUDEN AUKIOLOAJAT 1.10.-30.4.

Ti - Su 10:00-17:00

Suljettu 21.-25.12.

KESÄKAUDEN AUKIOLOAJAT 1.5.-30.9.

Ma - Su 10:00-18:00