Siirry sisältöön

Tapiola

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta - retroa uudella twistillä

Tapiola Sinfonietta - Espoon kaupunginorkesteri - tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  Orkesterin ominaissoinnissa kuuluu 43 muusikon syvä, keskinäinen vuorovaikutus.
Ohjelmiston ydin on wieniläisklassisessa musiikissa, mutta orkesteri heittäytyy rohkeasti myös eri aikakausien musiikkiin. Muusikot vierailevat säännöllisesti myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa.
Useimmista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan, mikä välittyy yleisölle raikkaina, paikoin yllätyksellisinä konserttikokonaisuuksina.

Orkesterin taiteellisina partnereina ovat olleet mm. Pekka Kuusisto ja Santtu-Matias Rouvali. Kaudella 2018/2019 partnereina ovat Klaus Mäkelä, Mario Venzago, Alexander Melnikov ja Marzi Nyman. Konserteissa vierailee säännöllisesti myös aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Kiertueet ovat suuntautuneet kotimaan lisäksi Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin.
Tervetuloa konsertteihin Espoon kulttuurikeskukseen – saatat yllättyä!