Nuuksio alueen viikko-ohjelma 1.6.–31.8.2018

Onni on raikas ilma, luonto ja hiljaisuus. Nuuksion kansallispuiston alueella voit harrastaa ja hiljentyä hetkeksi. Kesän aikana on mahdollisuus osallistua erilaisille opastetuille retkille tai nauttia kesäretkestä omatoimisesti. Varaa paikkasi retkille ennakkoon, ja koe oppaiden johdolla pääkaupunkiseudun kansallisaarteesta!

 

Nuuksion alueen viikko-ohjelma 2018

 

OMATOIMISESTI


Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia on lasten ja aikuisten suosima elämyksellinen luontokeskus, joka kokoaa Suomen monipuolisen luonnon yhden katon alle. Haltiassa koet maamme luonnon ja villieläimistön etelän saaristosta Lappiin asti ja näet samalla kertaa kaikki Suomen vuodenajat. Vaikuttavan multimediapäänäyttelyn lisäksi pääset tutustumaan pääkaupunkiseudun luontoon, kuuntelemaan aitoja luonnonääniä istuskelemaan autiotupaan. Päänäyttelyn lisäksi Haltiassa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Ravintola Haltiassa voit nauttia kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa tai nauttia kahvilan antimista.

Aika: 1.5. – 30.9. joka päivä klo 10:00 – 18:00
Hinta: 13€ / 8€ / alle 7v. veloituksetta. Perhelippu 25€ (sis. 1-2 aikuista & 1-4 lasta)
Lisätiedot: http://bit.ly/haltiaaukioloajatliput

 

Nuuksion poropuisto

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Nuuksion poropuistossa, jossa pääset tutustumaan suloisiin sarvipäihimme läheltä. Kesyt porot ahmivat jäkälää suoraan kädestä härkäporo Oscarin johdolla. Poroja on viisi: Oscar, Niila, Taika, Lumi ja Nella. Vietä ikimuistoinen hetki porojen seurassa ja nauti nokipannukahvit.

Aika: 30.6. – 12.8. ma-la klo 13:00 – 17:00 & su klo 13:00 – 16:00 (suljettu keskiviikkoisin)
Hinta: 20€ / 10€ (4-12v). Perhelippu 50€ (sis. 2 aikuista ja 2 lasta) sis. porojen ruokkiminen, tikkupullan paistoa ja nokipannukahvit kodassa.
Lisätiedot: http://bit.ly/reindeer-park

 

Haukanpesä

Haukkalampi sijaitsee Nuuksion kansallispuiston itäosassa. Haukanpesältä lähtee eri pituisia luontoreittejä. Natura Vivan Haukanpesän toimipisteeltä voi vuokrata omatoimikäyttöön avokanootteja, SUP-lautoja, soutuveneitä vesiaktiviteetteihin sekä Fatbike-polkupyöriä luontoretkille.

Aika: 1.5. – 30.9. joka päivä klo 10:00 – 18:00
Lisätiedot: https://www.naturaviva.fi/fi/nuuksio

 

 

MAANANTAI

Nuuksio SUP Adventure

Työnnä SUP-lautasi vesille ja lähde uuteen seikkailuun Nuuksion Haukkalammelle. Nuuksion tuulensuojaisissa maisemissa on mainiota suppailla. Nuuksion Haukkalammen jyrkät kalliorannat ja järveä reunustavat metsät antavat hyvän suojan tuulilta ja aalloilta. Retki sopii sekä aloittelijoille että kokeneille suppailijoille. Oppaamme auttaa sinut alkuun ja kertoo, miten SUP-lautaa käsitellään. Melomme Haukkalammen toiseen päähän, jossa pidämme evästauon luonnontilaisen metsän ja rantakallioiden äärellä. Rentoudu ja nauti tämän kauniin lammen tunnelmasta mukavan suppailun merkeissä.

Aika: 1.6.– 31.8. joka maanantai. Lähtö klo 10:30, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien.
Hinta: 75 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, SUP-lauta, mela, pelastusliivit, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/nuuksiosupadventure

 

TIISTAI

Nuuksio Forest Lake Walk

Lähde opastetulle luontoretkelle Nuuksioon. Tutustu kansallispuiston metsiin ja jääkauden muovaamiin kallioisiin kukkuloihin, sekä syviin järviin. Tule retkeilemään Nuuksioon ja tutustu jääkauden muovaamiin kallioihin, jyrkkiin rotkoihin ja idyllisiin metsäjärviin. Retken aikana kuulet lisää tästä kansallispuistosta, luonnossa liikkujan aarteesta aivan pääkaupunkiseudun asutuksen tuntumassa. Retkellä tarjotaan eväsleipä ja juotavaa. Rohkeimmat pulahtavat metsälampeen uimaan

Aika: 1.6. – 31.8. joka tiistai. Lähtö klo 10:30, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 69 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/nuuksioforestlakewalk

 

Finnish Lakes and Forests

Kansallispuiston alueella elää useita kymmeniä uhanalaisia tai silmälläpidettäviä eläin-, kasvi- ja sienilajeja. Kävelykierroksella pääset ihailemaan upeita maisemia ja tutustumaan Suomen kauniiseen luontoon englanninkielisen oppaan johdolla. Opastettu retki alkaa ja päättyy Helsingin keskustaan. Retkeen sisältyvät kuljetukset Helsinki-Nuuksio-Helsinki oppaan johdolla, opastettu kävelykierros Nuuksion kansallispuistossa sekä sisäänpääsy luontokeskus Haltiaan ja sen näyttelyihin. Haltia on uniikki luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi tai lähellesi rakennuksen, tilojen ja upeiden näyttelyiden välityksellä. Haltiassa on ravintola sekä kahvila.

Aika: 26.6. – 30.8.2018. joka tiistai. Lähtö: 11.30, paluu klo 15:30, kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 62€ sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastettu luontokävely sekä sisäänpääsy Suomen luontokeskus Haltiaan
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/finnishlakesandforests

 

Suomen Luonto – opastettu näyttelykierros aikuisille Suomen luontokeskus Haltiassa

Haltian päänäyttely esittelee elämyksellisesti Suomen luontoa. Mukaansatempaava opastus syventää näyttelykokemusta uusilla näkökulmilla luontoon ja luonnonilmiöihin. Suomalainen luonto ja kulttuuri ovat sopeutuneet pohjoisiin olosuhteisiin ja vuodenaikoihin. Luonto tarjoaa meille sekä haasteita että monenlaista hyvinvointia - luonnossa liikkuminen tuottaa terveyttä niin mielelle kuin keholle. Miten vuorovaikutuksemme luonnon kanssa toimii?

Aika: 26.6. – 12.8. joka tiistai klo 13.30 – 14.30 Suomen luontokeskus Haltiassa
Hinta: 18€ sis. sisäänpääsy Suomen Luontokeskus Haltiaan ja opastettu näyttelykierros
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/haltiaopastettu

 

Hiking and Canoeing in National Park

Lähde rentoutumaan ja kokemaan upea Suomen luonto syvälle Nuuksion kansallispuistoon. Retken aikana pääset rauhoittumaan ja kokemaan luonnon terveysvaikutukset niin metsäkävelyllä kuin kanoottiretkellä metsäjärvellä. Opastetun retken aikana kuulet tarinoita Nuuksion kansallispuiston monimuotoisesta luonnosta ja luonnon terveysvaikutuksista. Patikoinnin ja melonnan jälkeen nautitaan nuotioruokailusta.

Aika: 1.6.–31.8. joka tiistai. Lähtö klo 09:30, paluu klo 16:00 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 139 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, patikkaretki (1h), melontaretki (1h) ja nuotioruokailu
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/hikingcanoeing

 

KESKIVIIKKO

Nuuksio Canoe Adventure

Anna kanoottisi lipua äänettömästi Haukkalammen tummissa vesissä, tarkkaile retken varrella luonnontilaista metsää ja sileitä rantakallioita. Hyppää kanoottiin! Tämän opastetun päiväretken aikana tutustut tähän intiaanien tapaan liikkua villin luonnon vesireittejä pitkin. Pysähdymme Haukkalammen nuotiopaikalle ja nautimme eväsleivän ja juoman. Jyrkät rannat suojaavat avomaiden tuulilta ja kanootilla on mukava meloa järvellä. Suosittelemme melontaretkelle sopivaa vaatetusta.

Aika: 1.6.–31.8. joka keskiviikko. Lähtö klo 10:30, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 75 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, avokanootti, mela, pelastusliivit, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/nuuksiocanoeadventure

 

Finnish Sauna in the Nature

Saunominen enemmän kuin suomalainen perinne. Se on elämäntapa. Tiesitkö, että Suomessa on enemmän saunoja kuin autoja? Finnish Sauna in the Nature -retkellä pääseet saunomaan ja rentoutumaan syvällä Nuuksion kansallispuistossa metsäjärven rannalla perinteisessä savusaunassa tai vaihtoehtoisesti perinteisessä sähkösaunassa Saunomisen lomassa voit pulahtaa puhtaaseen metsäjärveen. Saunaretken päätteeksi nautitaan grilliruoasta avotulen äärellä.

Aika: 1.6.–31.8. joka keskiviikko. Lähtö klo 09:30, paluu klo 14:30 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 99 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, saunominen ja ruokailu nuotiolla.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/finnishsaunainthenature

 

TORSTAI

Nuuksio Fatbike Adventure

Oletko ajanut paksurenkaisella Fatbikella? Lähde opastetulle retkelle Nuuksion kansallispuistoon ja ihastu! Nuuksion Haukanpesän toimipisteellä pääset kokeilemaan leveärenkaisia Fatbike-pyöriä, tuttavallisemmin "läskipyöriä" ja tutustumaan Nuuksion kansallispuiston pyöräilypolkuihin. Oppaamme johdattelee sinut pyörän ominaisuuksiin ja ajamisen erikoispiirteisiin – hyvää fiilistä nostattamalla, turvallisuutta unohtamatta. Nuuksion pyöräilyreitit ovat mäkisiä, mutta pääosin leveitä ja helposti ajettavia. Retkellä tutustut kansallispuiston tyypilliseen metsäluontoon, järviin ja kallioisiin rotkoihin. Matkan varrella pidämme evästauon ja rentoudumme luonnon helmassa.

Aika: 1.6.– 31.8. joka torstai. Lähtö klo 10:00, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien.
Hinta: 79 €, sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, Fatbiken vuokra, pyöräilykypärä, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/fatbikeadventure

 

Finnish Lakes and Forests

Kansallispuiston alueella elää useita kymmeniä uhanalaisia tai silmälläpidettäviä eläin-, kasvi- ja sienilajeja. Kävelykierroksella pääset ihailemaan upeita maisemia ja tutustumaan Suomen kauniiseen luontoon englanninkielisen oppaan johdolla. Opastettu retki alkaa ja päättyy Helsingin keskustaan. Retkeen sisältyvät kuljetukset Helsinki-Nuuksio-Helsinki oppaan johdolla, opastettu kävelykierros Nuuksion kansallispuistossa sekä sisäänpääsy luontokeskus Haltiaan ja sen näyttelyihin. Haltia on uniikki luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi tai lähellesi rakennuksen, tilojen ja upeiden näyttelyiden välityksellä. Haltiassa on ravintola sekä kahvila.

Aika: 26.6. – 30.8.2018. joka torstai. Lähtö: 11.30, paluu klo 15:30, kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 62€ sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastettu luontokävely sekä sisäänpääsy Suomen luontokeskus Haltiaan
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/finnishlakesandforests

 

Hiking and Canoeing in National Park

Lähde rentoutumaan ja kokemaan upea Suomen luonto syvälle Nuuksion kansallispuistoon. Retken aikana pääset rauhoittumaan ja kokemaan luonnon terveysvaikutukset niin metsäkävelyllä kuin kanoottiretkellä metsäjärvellä. Opastetun retken aikana kuulet tarinoita Nuuksion kansallispuiston monimuotoisesta luonnosta ja luonnon terveysvaikutuksista. Patikoinnin ja melonnan jälkeen nautitaan nuotioruokailusta.

Aika: 1.6.–31.8. joka torstai. Lähtö klo 09:30, paluu klo 16:00 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 139 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, patikkaretki (1h), melontaretki (1h) ja nuotioruokailu
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/hikingcanoeing

 

Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa

Melonta erämaajärvillä on jaloa luontoliikuntaa, jossa aistit avautuvat, mieli lepää ja keho saa leppoisaa liikuntaa. Tällä opastetulla melontaretkellä melomme avokanooteilla eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston ja sen lähistön kallioiden ja metsien ympäröimillä erämaisilla järvillä, Kattila- ja Vääräjärvellä. Uintimahdollisuus evästauolla. Sopii myös aloittelijoille.

Aika: 28.6. – 23.8. joka torstai. Lähtö klo 10:00, paluu klo klo 15:00 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 82€, sis. kuljetus Helsingistä / Espoosta ja takaisin, opastus, melontavarusteet sekä retkieväät
Lisätiedot ja varaukset: http://feelthenature.fi/eramelonta

 

PERJANTAI

Nuuksio Short Walk and Campfire

Koe Nuuksion luonnon lumo lyhyellä metsäretkellä. Nautimme eväsleipiä ja kuumaa juoma leirinuotiolla. Lähde Nuuksion kansallispuistoon opastetulle retkelle. Tämän lyhyen ja leppoisan luontoretken aikana pääset nautiskelemaan luonnontilaisen metsän tuoksuista ja kauneudesta, ihailet metsäjärvien rannoilla vettä kohti putoavia kallioseiniä ja vedät keuhkoihin raitista ilmaa. Matkalla kuulet lisää Nuuksion kansallispuistosta, tästä luonnossa liikkujan aarteesta aivan pääkaupunkiseudun asutuskeskusten tuntumassa. Nuotiopaikalla lammen rannalla nautimme eväät ja rohkeimmat voivat pulahtaa metsälampeen uimaan.

Aika: 1.6.–31.8. joka perjantai. Lähtö klo 10:30, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien.
Hinta: 69€, sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/walkandcampfire

 

Hiking and Canoeing in National Park

Lähde rentoutumaan ja kokemaan upea Suomen luonto syvälle Nuuksion kansallispuistoon. Retken aikana pääset rauhoittumaan ja kokemaan luonnon terveysvaikutukset niin metsäkävelyllä kuin kanoottiretkellä metsäjärvellä. Opastetun retken aikana kuulet tarinoita Nuuksion kansallispuiston monimuotoisesta luonnosta ja luonnon terveysvaikutuksista. Patikoinnin ja melonnan jälkeen nautitaan nuotioruokailusta.

Aika: 1.6.–31.8. joka perjantai. Lähtö klo 09:30, paluu klo 16:00 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 139 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, patikkaretki (1h), melontaretki (1h) ja nuotioruokailu
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/hikingcanoeing

 

LAUANTAI

Nuuksio Fatbike Adventure

Oletko ajanut paksurenkaisella Fatbikella? Lähde opastetulle retkelle Nuuksion kansallispuistoon ja ihastu! Nuuksion Haukanpesän toimipisteellä pääset kokeilemaan leveärenkaisia Fatbike-pyöriä, tuttavallisemmin "läskipyöriä" ja tutustumaan Nuuksion kansallispuiston pyöräilypolkuihin. Oppaamme johdattelee sinut pyörän ominaisuuksiin ja ajamisen erikoispiirteisiin – hyvää fiilistä nostattamalla, turvallisuutta unohtamatta. Nuuksion pyöräilyreitit ovat mäkisiä, mutta pääosin leveitä ja helposti ajettavia. Retkellä tutustut kansallispuiston tyypilliseen metsäluontoon, järviin ja kallioisiin rotkoihin. Matkan varrella pidämme evästauon ja rentoudumme luonnon helmassa.

Aika: 1.6.– 31.8. joka lauantai. Lähtö klo 10:00, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien.
Hinta: 79 €, sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, Fatbiken vuokra, pyöräilykypärä, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/fatbikeadventure

 

Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa

Melonta erämaajärvillä on jaloa luontoliikuntaa, jossa aistit avautuvat, mieli lepää ja keho saa leppoisaa liikuntaa. Tällä opastetulla melontaretkellä melomme avokanooteilla eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston ja sen lähistön kallioiden ja metsien ympäröimillä erämaisilla järvillä, Kattila- ja Vääräjärvellä. Uintimahdollisuus evästauolla. Sopii myös aloittelijoille.

Aika: 1.6. – 31.8. joka lauantai (EI 23.6.). Lähtö klo 10:00, paluu n. klo 15:00 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 82€, sis. kuljetus Helsingistä / Espoosta ja takaisin, opastus, melontavarusteet sekä retkieväät
Lisätiedot ja varaukset: http://feelthenature.fi/eramelonta

 

SUNNUNTAI

Nuuksio Canoe Adventure

Anna kanoottisi lipua äänettömästi Haukkalammen tummissa vesissä, tarkkaile retken varrella luonnontilaista metsää ja sileitä rantakallioita. Hyppää kanoottiin! Tämän opastetun päiväretken aikana tutustut tähän intiaanien tapaan liikkua villin luonnon vesireittejä pitkin. Pysähdymme Haukkalammen nuotiopaikalle ja nautimme eväsleivän ja juoman. Jyrkät rannat suojaavat avomaiden tuulilta ja kanootilla on mukava meloa järvellä. Suosittelemme melontaretkelle sopivaa vaatetusta.

Aika: 1.6.–31.8. joka sunnuntai. Lähtö klo 10:30, paluu klo 15:00, kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 75 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, avokanootti, mela, pelastusliivit, vesipullo ja retkieväät.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/nuuksiocanoeadventure

 

Finnish Sauna in the Nature

Saunominen enemmän kuin suomalainen perinne. Se on elämäntapa. Tiesitkö, että Suomessa on enemmän saunoja kuin autoja? Finnish Sauna in the Nature -retkellä pääseet saunomaan ja rentoutumaan syvällä Nuuksion kansallispuistossa metsäjärven rannalla perinteisessä savusaunassa tai vaihtoehtoisesti perinteisessä sähkösaunassa. Saunomisen lomassa voit pulahtaa puhtaaseen metsäjärveen. Saunaretken päätteeksi nautitaan grilliruoasta avotulen äärellä.

Aika: 1.6.–31.8. joka sunnuntai. Lähtö klo 09:30, paluu klo 14:30 kuljetukset mukaan lukien
Hinta: 99 € sis. kuljetus Helsingistä ja takaisin, opastus, saunominen ja ruokailu nuotiolla.
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/finnishsaunainthenature

 

Eläinten arkkitehtuuria – opastettu näyttelykierros lapsille Suomen luontokeskus Haltiassa

Lapsille suunnattu toiminnallinen opastus innostaa arkkitehtuurin maailmaan eläinten huikeiden arkkitehtonisten ratkaisujen avulla. Mitä piiloutuu muurahaispesän syvyyksiin? Kuka on järjestänyt pesäänsä ilmastoinnin?

Aika: 26.6. – 12.8. joka sunnuntai klo 13.30 – 14.30 Suomen luontokeskus Haltiassa
Hinta: 10€ sis. sisäänpääsy Suomen Luontokeskus Haltiaan ja opastettu näyttelykierros
Varaukset ja lisätiedot: http://bit.ly/haltiaopastettu

 

Viikko-ohjelma PDF-versio ladattavissa tästä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.