Siirry sisältöön

Saaristovenereitti pyöräilijöille 2023

Koe kesän 2023 upea pyöräilyelämys – Espoon rannikko maitse ja meritse. Lähde pyöräilemään ympyrän muotoiselle reitille, josta puolet edetään saaristoveneellä ja toinen puoli pyöräillen pitkin upeaa Espoon Rantaraittia.

 

Kesäkauden 2023 aikataulu julkaistaan huhtikuussa. Reitin aloituspäivä arviolta kesäkuussa 2023.

Espoon Rantaraitin opastemerkki Rantaraitin varrella meri taustalla.

Satamat, joista voit aloittaa tai lopettaa risteilyn, ovat Otaniemi, Nokkala tai Kivenlahti. Pyöräpaikkoja on saaristoveneessä noin 20 pyörälle ja risteilylle pääsevät ensisijaisesti pyöräilijät.

Pyöräilymatka on pisimmillään noin 30 km, kun pyöräillään Espoon Rantaraittia pitkin Otaniemen ja Kivenlahden satamien väli. Noin puolet lyhyemmän vaihtoehdon saat, jos valitset Nokkalan sataman toiseksi määränpääksesi. Tällä tapaa saat kaksi retkeä, jotka voit jakaa vaikka kahdelle eri päivälle. Laivamatkan hinta satamasta riippumatta on 10 € aikuisilta. Aikataulut ja hintatiedot

Reitti on opastettu vihrein nauhoin sekä Rantaraitin kyltein ja tienviitoin - olethan silti tarkkana käännöksissä.

Pyöräilijöiden saaristovenereittiä opastava vihreä nauha puussa reitin varrella.

Navigointi reitillä

Voit seurata viitoitusta tai ladata linkin kautta GPX-jäljen älylaitteeseesi navigointia varten tai käyttää alla olevia sovelluksia:

Linkki Trailmap: https://share.trailmap.fi/7165897328913 (maksuton)

Linkki RidewithGps: https://ridewithgps.com/routes/39383403 (maksullinen)

PYÖRÄILYOSUUDET:

SAARISTOLAIVAOSUUS:

Pyöräillessä kannattaa huomioida maltillinen vauhti, sillä Rantaraitti on hyvin suosittu paikallisten sekä matkailijoiden keskuudessa. Pyöräile ryhmässä ajaessasi peräkkäin – reitti on paikka paikoin kapea. Olethan varovainen erityisesti satama-altaiden lähellä sekä kapeissa käännöksissä, joissa näkyvyys on huono.

Pyöräilijä ajaa kaupunkipyörällä Espoon Rantaraitilla kaislikon katveessa.

Reitin varrella on ihania kesäkahviloita, jäätelökioskeja sekä ravintoloita – reitin varrelta voit varata myös saunan. Saatatpa huomata, että haluat viivähtää pidempään, jolloin hotellinkin varaaminen onnistuu. Varaa siis aikaa reitin polkaisuun!

Ihastu toinen toistaan kiehtovampaan luontokohteeseen – on kallioita, niin monta ihastuttavaa puolipiiloista hiekkarantaa, rantakaislikkoa ja saaristoa merimaisemissa, joita ihailla. Espoon Rantaraittia reunustavat upeat villat puutarhoineen ja modernin kauniin kaupunginosat sykähdyttävät upeilla vesistöelementtiä nostattavilla arkkitehtuurisilla ratkaisuilla. Satamissa valkoiset purjeveneet keikkuvat tuulessa ja lokkien laulu vie sinut taatusti meritunnelmaan.

Kahvilat täyttyvät iloisesti rupattelevista ihmisistä, jotka nauttivat täysin siemauksin kesästä ja suolaisen suloisista merituulahduksista. Jäätelökioskit tarjoilevat herkkuja ohikulkeville.

Pyörä nojaamassa puuta vasten Espoon Rantaraitilla.