Siirry sisältöön

Enter Espoo Oy

Saavutettavuusseloste

Vaatimustenmukaisuus

Olemme sitoutuneet parantamaan Visitespoo.fi-verkkosivuston saavutettavuutta ja käyttäjäkokemusta.

Tämä saavutettavuusseloste on tehty 30.3.2020 ja sitä on viimeksi päivitetty 22.10.2021.

Saavutettavuusseloste kertoo, kuinka hyvin visitespoo.fi-sivusto vastaa saavutettavuuden kriteerejä, jotka on määritelty verkkosisällön saavutettavuusohjeissa (Web Content Accessibility Guidelines eli WCAG). Ohjeistus on luotu, jotta verkkosivustojen ja digitaalisten palvelujen suunnittelijat ja kehittäjät voivat parantaa digitaalisten käyttöliittymien saavutettavuutta mahdollisimman laajalle yleisölle.

Viimeisimmän arvioinnin perusteella visitespoo.fi-verkkopalvelu on osittain vaatimusten mukainen ja täyttää osin WCAG 2.1-ohjeistuksen AA-tason kriteerit.

Osittainen vaatimustenmukaisuus tarkoittaa, että jotkut ominaisuudet, eivät täysin täytä saavutettavuusvaatimuksia, eivätkä vielä tue kaikilta osin avustavien teknologioiden kuten ruudunlukijoiden käyttöä. Otamme mielellään vastaan käyttäjien palautetta näihin liittyen. Löydät ohjeet palautteen antamiseen sivun lopusta.

Haluamme, että sivustomme ja palvelumme ovat saavutettavia kaikille käyttäjille, ja siksi arvioimme ja kehitämme verkkosivustoamme jatkuvasti.

Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Crasman Oy.

Ei-saavutettava sisältö  

Alla lueteltu sisältö ei ole saavutettavaa Digitaalisten palveluiden tarjoamista koskevan lain 306/2019 mukaan. 

Seuraava sisältö ja toiminnallisuudet eivät vielä vastaa WCAG-vaatimuksia:

Kaikilla kuvilla ei ole tekstivastinetta

Kaikilla kuvilla ei ole vielä vaihtoehtoista tekstisisältöä. Puute koskee etenkin yksittäisten kohteiden/palvelujen sivuja.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

Näppäimistöselauksessa kohdistusjärjestys on puuttellinen

Mobiililaitteella tai suurennetussa näkymässä navigaatio on kohdistusjärjestyksessä ennen navigaation avauspainiketta, mikä tekee navigaation löytämisestä ja käytöstä erittäin hankalaa.

Käyttäjille voidaan näyttää sivun päällä ilmoituksia, kuten pyyntö osallistua käyttäjäkyselyyn. Näppäimistökohdistus ei kuitenkaan siirry ilmoitukseen, joten sen sulkeminen avustavilla teknologioilla on vaikeaa.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Sisällön ryhmittely ei ole täysin selvitettävissä ohjelmallisesti

Sosiaalisen median ikonit liittyvät toisiinsa, mutta niitä ei ole ryhmitelty. Laskeutussivujen (kuten etusivu) hakukentän hakutulosehdotuksia ei ole ryhmitelty.  Sivuston nostolinkit liittyvät toisiinsa, mutta niitä ei ole ryhmitelty. Alaviitteen linkkejä ei ole merkitty navigaatioksi.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Ruudunlukijalle ei ajoittain kerrota kaikkea sisältöä

Nostojen linkkitekstit ovat pitkiä ja ruudunlukijat saattavat jättää niiden loppuosan lukematta. Ongelmaa on niissä sivuston nostoissa, joissa on otsikon lisäksi lyhyt kuvausteksti.

Lomakkeiden virheilmoituksia ei ilmoiteta ruudunlukijalle. Laskeutumissivuilla olevan hakukentän ehdotusten päivittymistä ei ilmoiteta ruudunlukijalle, joten muutos voi jäädä käyttäjältä huomaamatta

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Palvelun sisältöjen ohjelmalliset puutteet

Osassa sivuista on useampi pääsisältö-maamerkki ja banneri-maamerkki, mikä voi hankaloittaa sivun rakenteen hahmottamista avustavilla ohjelmilla. Osassa taulukoista otsikkosoluja ei ole merkitty ohjelmallisesti otsikoiksi. Solujen suhteet useampiin otsikkoriveihin puuttuu.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Yksittäisillä sivuilla otsikot ovat semanttisesti väärin

Yksittäisillä sivuilla sisältökokonaisuuksilta puuttuu aliotsikoita tai sivun otsikot eivät ole kuvaavia.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Tekstin koon tai välistyksen suurentaminen

Mikäli tekstin koko, rivitys ja kirjainvälistys ovat tavallista suuremmat, sivuston nostolaatikoiden tekstit voivat jäädä osittain piiloon.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Linkit, joiden tarkoitus ei kontekstista

Yksittäiset palvelun sivut sisältävät linkkejä, joissa lukee vain "täältä" tai linkin URL-osoite. Yksittäisillä sivuilla käytetään samaa tekstiä useaan eri linkkiin. Navigaation "Parasta Espoossa" ja "Kohteet ja palvelut" ja "Tietoa Espoosta" ovat samanhenkisiä eikä tarkoitus välttämättä selviä otsikoista. Alaviitteen Visit Espoo-otsikko ei ole kuvaava otsikko sen alla oleville linkeille.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Navigaation “Tapahtumat” -linkki vie täysin eri sivustolle

Navigaation "Tapahtumat"-linkki vie täysin eri sivustolle, eikä tätä viestitä etukäteen mitenkään.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Toiminnallisuudet, jotka perustuvat aistinvaraisiin ominaispiirteisiin

Yksittäisen palvelun sivulla palvelun sijainti kartalla on merkitty pelkällä mustalla merkinnällä ilman selitetekstiä, tekstivastinetta tai muuta tukea.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen visit@espoo.fi ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

  

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000