Siirry sisältöön

Saapuminen ja kulkuyhteydet

Piirretty kartta Espoosta, jossa merkitty kaupunkikeskukset, Helsingin keskusta sekä lentoaseman sijainti.

Saapuminen Espooseen

Espoon sijainti Suomen etelärannikolla, pääkaupunki Helsingin kainalossa on erinomainen. Kansainväliselle Helsinki-Vantaan lentoasemalle on puolen tunnin ajomatka Espoosta. Suoria lentoja Helsinkiin on yli 130 kohteesta ympäri maailmaa. Laivayhteydet muun muassa Tallinnaan ja Tukholmaan tarjoavat yhden vaihtoehtoisen matkustustavan. 

Junalla

Kaukoliikenteen junien pysähdyspaikka Espoossa on Leppävaaran asema. Paikallisliikenteen lähijunat pysähtyvät kaikilla Espoon asemilla. Katso pysäkkilistaukset sekä junien aikataulut: vr.fi

Laivalla

Espoo on vain 15-30 minuutin ajomatkan päässä kansainvälisistä laivasatamista, jotka sijaitsevat Helsingissä. Helsingistä on suorat laivayhteydet Tukholmaan, Tallinnaan ja Travemündeen. Kesän sesonkiaikoina lähtöjä Tallinnaan on 17 päivässä. Lisätietoja kansainvälisistä laivayhteyksistä ja satamista: portofhelsinki.fi/matkustajille

Lentäen

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Espoosta. Suoria lentoyhteyksiä eri puolille maailmaa on 130. Joka päivä kentältä nousee ilmaan 350 konetta.

Kentältä kaupunkiin

Espooseen, Helsingin keskustaan ja muualle pääkaupunkiseudulle liikennöivien bussien ja kaukoliikenteen linja-autojen laiturit sijaitsevat terminaalin edustalla.

Lisätietoa: finavia.fi/fi/helsinkivantaa

Linja-autolla

Kaukoliikenteen linja-autot saapuvat Helsingin keskustan Kampissa sijaitsevalle linja-autoasemalle. Kampista on hyvät paikallisliikenneyhteydet eri puolille Espoota. Lännestä saapuvat kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät myös Espoon pysäkeillä.

Metrolla

Länsimetron asemia Espoossa ovat Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu, Matinkylä, Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.          

Liikkuminen Espoossa

Julkinen liikenne (HSL)

Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa: Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäinen lippujärjestelmä. Tarjolla on useita erilaisia lippuja erilaisiin matkustustarpeisiin. Joukkoliikenteestä vastaavan Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) verkkopalvelusta löydät eri lipputyyppien hinnat sekä bussien, metron, raitiovaunujen ja lähijunien aikataulut.

Espoon sisäinen liikenne ja yhteydet Helsinkiin paranivat entisestään, Länsimetron aloittettua toimintansa. Metro kulkee Helsingistä aina Kivenlahteen asti.

Lisätietoa: hsl.fi

Reittiopas

HSL:n Reittiopas-palvelun avulla voit hakea joukkoliikenteen kulkuyhteyksiä ja aikatauluja pääkaupunkiseudulla. Palvelusta löytyvät tiedot niin busseista, metroista, raitiovaunuista ja lähijunista kuin Suomenlinnan lautoista. Reittiopas toimii ovelta ovelle -periaatteella: palvelu näyttää kävelyreitit lähtöpisteestä ensimmäiselle pysäkille ja viimeiseltä pysäkiltä haluttuun päätepisteeseen sekä mahdollisiin vaihtoihin liittyvät kävelyosuudet.

Pyöräily

Espoossa liikut kätevästi paikasta toiseen pyörällä. Kaupungissa on useita pyöräilyreittejä, yhteensä lähes 600 kilometriä. Useat espoolaiset hotellit lainaavat pyöriä asiakkailleen. Kysy siis lainapyörää hotellisi vastaanotosta. Pyöräreittien varrelle osuu monia mielenkiintoisia museoita ja kulttuurikohteita, ja lisäksi voit poiketa uimarannalle tai pysähtyä nauttimaan kesäyön auringonlaskusta.

Lue lisää Espoon pyöräilyreiteistä

Taksit >>

Autovuokraamot >>

Tilausajot ja -risteilyt >>