Siirry sisältöön

Tiedote 24.8.2017

Puurakentamisen professori Pekka Heikkinen vuoden 2017 Espoo Ambassador

Arkkitehtuurin laitoksen johtaja ja professori Pekka Heikkinen Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta on valittu vuoden 2017 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassador toimii Suomessa ja ulkomailla Espoon kongressilähettiläänä. Heikkinen on järjestyksessään yhdeksäs Espoo Ambassador ja ensimmäinen, joka on valittu Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Valinta julkistettiin 24.8.2017 Hanasaaressa pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa, jota isännöivät Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Aalto-yliopiston vararehtori Hannu Seristö.

Heikkinen on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu puurakentamisen asiantuntija ja aktiivinen toimija alansa kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimusryhmissä ja järjestöissä. Kesäkuussa 2016 Heikkinen oli pääjärjestäjänä Espoon Otaniemessä järjestetyssä kansainvälisessä puurakentamisen konferenssissa Forum Wood Building Nordic 2016. Saksalaisen International Forum Holzbau -konseptin mukainen konferenssi on puurakentamisen päätapahtuma Pohjois-Euroopassa. Konferenssi keräsi Espoon Otaniemeen lähes 400 rakennusalan tutkijaa, arkkitehtia, rakennuttajaa sekä laajan joukon yhteiskunnan päättäjiä, kuin myös teollisuuden ja kaupan edustajia. Samaa kongressia ollaan hakemassa uudelleen Espooseen vuodelle 2019.

”Kansainvälisestikin poikkeuksellisen hieno Otaniemen kampus on houkutteleva kohde kansainvälisille vieraillemme ja arkkitehtuurimatkailijoille. Otaniemi on tarjonnut paikan useille kotimaisille ja kansainvälisille kokouksille, konferensseille ja muille tapahtumille”, tuore Espoo Ambassador Pekka Heikkinen sanoo.

”Länsimetron myötä Espoosta tulee entistä saavutettavampi, ja se nousee tapahtumakaupunkina uuteen sarjaan. Tieteen, tutkimuksen ja innovaatioiden yhdistyminen merellisyyteen ja luonnonläheisyyteen tekee Espoosta ainutlaatuisen kansainvälisen kongressikaupungin”, toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Espoon kaupunki on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselle tärkeä yhteistyökumppani monella tasolla.

”Olemme toimineet tarvittaessa asiantuntijatehtävissä tai työryhmissä, ideoineet yhdessä kaupunkirakennetta, tehneet vaihtoehtoisia suunnitelmia uusille asuinalueille tai kehittäneet varhaiskasvatuksen tiloja ja toimintaa. Hyvänä esimerkkinä on Espoon Lähderannassa sijaitseva Nuumäen päiväkoti, Espoon kaupungin teollista puurakentamista edistävän hankkeen pilottiprojekti jonka projektin vetäjänä toimin”, Heikkinen kertoo.

Heikkinen on palkittu useissa arkkitehtuurikilpailuissa vuosien varrella. Vuonna 2011 Heikkinen voitti tiimeineen arvostetun Schweighofer Preis innovaatiopalkinnon TU Münchenin, NTNU Trondheimin sekä Aalto-yliopiston yhteisellä TES Energy Facade - tutkimushankkeella. Viime vuonna puuarkkitehtuurin opiskelijaryhmä Wood Program palkittiin kansainvälisellä World Architecture News-palkinnolla.

Espoo Ambassador -ohjelma

Espoon kaupunki yhdessä Visit Espoon kanssa käynnisti Espoo Ambassador -ohjelman vuonna 2009 tavoitteenaan kasvattaa Espoossa järjestettävien kansainvälisten konferenssien määrää. Ohjelma pyrkii rohkaisemaan tieteentekijöitä kutsumaan ja isännöimään oman alansa konferensseja. Ohjelman ytimessä on vuosittain valittava vuoden Espoo Ambassador. Vuodesta 2009 alkaen Espoo Ambassadorien järjestämät kongressit ovat tuoneet kaupungille matkailutuloa yli 3,9 miljoonaa euroa.

 

Kuvia median käyttöön ladattavissa täältä: www.dropbox.com/sh/kdrr5puiijhauqk/AABczZ0XSnp7xH7MuvBt0A0za?dl=0
Kuvissa vasemmalta: Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vuoden 2017 Espoo Ambassador Pekka Heikkinen, Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi

Lisätietoja: