Siirry sisältöön
Äiti ja lapsi kävelevät käsi kädessä kalliolla metsämaisemassa.

Tietoa vierailijoille koronaviruspandemian vaikutuksista Espoossa 

Terveystietoa vierailijoille

Jos vierailija kokee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta ja/ tai hänellä on syytä epäillä altistuneensa koronavirukselle, on lääketieteellistä neuvoa syytä kysyä viipymättä.

Vierailijoita kehotetaan ottamaan ensin puhelimitse yhteyttä Päivystysapuun numeroon 116 117. 

Terveystietoa espoolaisille

Espoon kaupungin sivuilta löytyy kattavasti tietoa ja ohjeita, miten toimia koronaviruspandemian aikana. Sivuilta löytyy myös tietoa pandemian vaikutuksista Espoon palveluihin.

Tapahtumat ja palvelut Espoossa (päivitetty 1.3.)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.2.2022 päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan maanantaina 14.2.2022. Tilojen käytössä täytyy huolehtia edelleen terveysturvallisuudesta. Lue koko Aluehallintoviraston tiedote

Visit Espoon tapahtumakalenterista löydät ajankohtaiset tapahtumat ja menot. Suosittelemme vierailemaan aina tapahtumien omilla sivuilla ja tarkistamaan mahdolliset muutokset. 

Visitespoo.fi:n tiedot palveluntarjoajien aukioloajoista eivät välttämättä ole täysin ajan tasalla. Suosittelemme vierailemaan tahojen omilla verkkosivuilla. 

Matkailuneuvonta

Matkailuneuvontamme palvelee sähköisesti sekä puhelimitse. Voit olla yhteydessä puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppin kautta. Numero +358 (0)43 824 6866 vastaa klo 10-15. Vaihtoehtoisesti yhteyttä voit ottaa sähköpostitse visit@espoo.fi tai Facebookissa sivujemme Visit Espoo kautta. 

Espoon kaupungin asiointipisteet palvelevat Espoon keskuksessa, Tapiolassa, Matinkylässä, Kalajärvellä, Leppävaarassa sekä Espoonlahdessa. Asiointipisteiden ajankohtaiset aukioloajat ovat Espoon nettisivuilla.

Helsingin matkailuneuvontapisteet . Sähköiset palvelukanavat ovat myös avoinna päivittäin klo 9-16.
Puhelinpalvelu: 09 3101 3300
E-mail: Helsinki.touristinfo@hel.fi
Chat: palvelu avoinna myhelsinki.fi -sivulla.

Ravintolarajoitukset 1.3.2022 alkaen

Valtioneuvosto on kumonnut asetuksen, jolla rajoitetaan ravintoloiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset ovat poistuneet käytöstä.

Yleiset hygieniavelvoitteet koko maassa

Nämä ravintoloita koskevat yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla maaliskuun loppuun asti:

Valtioneuvosto.fi l ravintolarajoitukset

Koronapassi | STM
Koronapassi | kanta.fi
Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronapassista toiminnanharjoittajille | avi.fi

Liikkuminen Espoossa (päivitetty 30.12.)

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita. Kaikkea matkustamista tulee välttää sairaana. Matkan aikana tulee muistaa huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kaikissa julkisissa tiloissa suositellaan käytettäväksi kasvomaskeja.

HSL edellyttää kasvomaskin käyttämistä joukkoliikenteessä kaikille 12 vuotta täyttäneille matkustajille, jos maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä. Lisätietoa HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/korona

Matkailuyritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen, varautumissuunnitteluun ja henkilökunnan kouluttamiseen.

Päivittyviä uutisia