Hoppa till innehåll

Guide Cami

Programtjänster

Välkommen på en guidad båttur med en skäribo! Upplev Esbo skärgårdskultur och historia med en lokal guide och båten Kul Tur.

Firma Guide Cami registrerades år 2020 och inleder sin verksamhet sommaren 2021. I sommar kan du njuta av skärgårdslivet och upptäcka Esbo inre skärgård från den lilla öppna motorbåten Kul Tur i ditt eget sällskap om 4–6 personer. Är du en upptäcktsresande ute efter nya upplevelser och landskap? Tror du att mindfullness och välbefinnande kan vara stillhet, vågskvalp, måsskri men också vind och saltstänk? Vill du veta mera om mänskorna som bott, utvecklat och lämnat sina spår i skärgården? Esbo har en naturskön skärgård rik på mångsidig kultur som är värd att berättas, upplevas, respekteras och skyddas. Vi kör långsamt i Esbos inre skärgård. Du och ditt sällskap kan välja mellan två rutter: -Guidad båttur runt Pentala - vardagen på Sommaröarna under Porkala parentesen -En guidad kultur- och konstrunda med båten Kul Tur.

Jag är Guide Cami och ny entreprenör I Esbo skärgård med stark anknytning till vardagslivet i skärgården. Jag är en skärgårdsbo som i 25 åt bott året om på en holme utan vägförbindelse i Esbo skärgård. Vintertid färdas jag till fots eller med sparkstötting till fastlandet. Båtturerna startar vid Skärgårdsbutikens butiksbryggan vid Svinösund, Sommarövägen 23, Esbo, ca 20 km från Helsingfors.